hrcak mascot   Srce   HID

Original scientific paper

Mogućnost primjene headspace tehnike plinske kromatografije u analizi sastava arome polutvrdih i tvrdih sireva

Jovica Hardi ; Prehrambeno-tehnološki fakultet, F. Kuhača 20, 31000 Osijek
Predrag Novaković

Fulltext: croatian, pdf (941 KB) pages 107-113 downloads: 678* cite
APA 6th Edition
Hardi, J. & Novaković, P. (1987). Mogućnost primjene headspace tehnike plinske kromatografije u analizi sastava arome polutvrdih i tvrdih sireva. Mljekarstvo, 37 (4), 107-113. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/104623
MLA 8th Edition
Hardi, Jovica and Predrag Novaković. "Mogućnost primjene headspace tehnike plinske kromatografije u analizi sastava arome polutvrdih i tvrdih sireva." Mljekarstvo, vol. 37, no. 4, 1987, pp. 107-113. https://hrcak.srce.hr/104623. Accessed 2 Mar. 2021.
Chicago 17th Edition
Hardi, Jovica and Predrag Novaković. "Mogućnost primjene headspace tehnike plinske kromatografije u analizi sastava arome polutvrdih i tvrdih sireva." Mljekarstvo 37, no. 4 (1987): 107-113. https://hrcak.srce.hr/104623
Harvard
Hardi, J., and Novaković, P. (1987). 'Mogućnost primjene headspace tehnike plinske kromatografije u analizi sastava arome polutvrdih i tvrdih sireva', Mljekarstvo, 37(4), pp. 107-113. Available at: https://hrcak.srce.hr/104623 (Accessed 02 March 2021)
Vancouver
Hardi J, Novaković P. Mogućnost primjene headspace tehnike plinske kromatografije u analizi sastava arome polutvrdih i tvrdih sireva. Mljekarstvo [Internet]. 1987 [cited 2021 March 02];37(4):107-113. Available from: https://hrcak.srce.hr/104623
IEEE
J. Hardi and P. Novaković, "Mogućnost primjene headspace tehnike plinske kromatografije u analizi sastava arome polutvrdih i tvrdih sireva", Mljekarstvo, vol.37, no. 4, pp. 107-113, 1987. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/104623. [Accessed: 02 March 2021]

Abstracts
Metodom headspace tehnike plinske kromatografije analiziran je niz uzoraka sireva tipa trapist, prikupljen na jugoslavenskom tržištu, a načinjena je i usporedba s mađarskim i austrijskim sirevima istog tipa. Nakon komparativne analize kromatograma uočene su znatne razlike u sastavu arome pojedinih uzoraka. Kriteriji su bili ukupna aroma i broj i udio identificiranih lako hlapljivih sastojaka arome pojedinih uzoraka.

Keywords
polutvrdi i tvrdi sirevi; plinska kromatografija; analiza sastava arome

Hrčak ID: 104623

URI
https://hrcak.srce.hr/104623

[english]

Visits: 862 *