hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Razvoj proizvodnje svježeg sira od obranog mlijeka

Ljerka Kršev ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (467 KB) str. 12-15 preuzimanja: 750* citiraj
APA 6th Edition
Kršev, Lj. (1986). Razvoj proizvodnje svježeg sira od obranog mlijeka. Mljekarstvo, 36 (1), 12-15. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/108695
MLA 8th Edition
Kršev, Ljerka. "Razvoj proizvodnje svježeg sira od obranog mlijeka." Mljekarstvo, vol. 36, br. 1, 1986, str. 12-15. https://hrcak.srce.hr/108695. Citirano 17.09.2019.
Chicago 17th Edition
Kršev, Ljerka. "Razvoj proizvodnje svježeg sira od obranog mlijeka." Mljekarstvo 36, br. 1 (1986): 12-15. https://hrcak.srce.hr/108695
Harvard
Kršev, Lj. (1986). 'Razvoj proizvodnje svježeg sira od obranog mlijeka', Mljekarstvo, 36(1), str. 12-15. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/108695 (Datum pristupa: 17.09.2019.)
Vancouver
Kršev Lj. Razvoj proizvodnje svježeg sira od obranog mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1986 [pristupljeno 17.09.2019.];36(1):12-15. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/108695
IEEE
Lj. Kršev, "Razvoj proizvodnje svježeg sira od obranog mlijeka", Mljekarstvo, vol.36, br. 1, str. 12-15, 1986. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/108695. [Citirano: 17.09.2019.]

Sažetak
Svježi sirevi, bilo kiselinski bilo sirišni, vrlo brzo prestaju biti svježi uslijed sušenja stajanjem ili zbog djelovanja mikroorganizama. Karakteristično je za njih da se troše u svježem stanju, počevši odmah nakon proizvodnje i da sadrže mnogo vode, kao prirodnog sastojka mlijeka.

Ključne riječi
obrano mlijeko; svježi sir

Hrčak ID: 108695

URI
https://hrcak.srce.hr/108695

[engleski]

Posjeta: 863 *