hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Standardizacija metoda za ispitivanje suhe tvari mlijeka

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH
Marko Stanišić
Sonja Sumenić

Puni tekst: hrvatski, pdf (648 KB) str. 139-143 preuzimanja: 256* citiraj
APA 6th Edition
Dozet, N., Stanišić, M. i Sumenić, S. (1976). Standardizacija metoda za ispitivanje suhe tvari mlijeka. Mljekarstvo, 26 (6), 139-143. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109395
MLA 8th Edition
Dozet, Natalija, et al. "Standardizacija metoda za ispitivanje suhe tvari mlijeka." Mljekarstvo, vol. 26, br. 6, 1976, str. 139-143. https://hrcak.srce.hr/109395. Citirano 22.11.2019.
Chicago 17th Edition
Dozet, Natalija, Marko Stanišić i Sonja Sumenić. "Standardizacija metoda za ispitivanje suhe tvari mlijeka." Mljekarstvo 26, br. 6 (1976): 139-143. https://hrcak.srce.hr/109395
Harvard
Dozet, N., Stanišić, M., i Sumenić, S. (1976). 'Standardizacija metoda za ispitivanje suhe tvari mlijeka', Mljekarstvo, 26(6), str. 139-143. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109395 (Datum pristupa: 22.11.2019.)
Vancouver
Dozet N, Stanišić M, Sumenić S. Standardizacija metoda za ispitivanje suhe tvari mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1976 [pristupljeno 22.11.2019.];26(6):139-143. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109395
IEEE
N. Dozet, M. Stanišić i S. Sumenić, "Standardizacija metoda za ispitivanje suhe tvari mlijeka", Mljekarstvo, vol.26, br. 6, str. 139-143, 1976. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109395. [Citirano: 22.11.2019.]

Sažetak
Suha tvar mlijeka u suvremenoj mljekarskoj nauci i tehnologiji čini osnovni pokazatelj za kvalitetu mlijeka i mliječnih proizvoda. Za utvrđivanje kvalitete mlijeka, neke zemlje su uvele kao obavezno ispitivanje suhe tvari uz ostale analize, što potvrđuje neophodnost rada na ispitivanju ovih sastojaka mlijeka. Način i metode ispitivanja suhe tvari mlijeka su mnogobrojne, te je Internacionalna mljekarska federacija predložila standardnu metodu FIL-IDF-21-1962 (1), koja je do sada pokazala dobre rezultate.

Ključne riječi
mlijeko; suha tvar; standardizacija metoda

Hrčak ID: 109395

URI
https://hrcak.srce.hr/109395

Posjeta: 363 *