hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Usporedba proizvodnje maslaca kontinuiranim i klasičnim postupkom

Ljubomir Ilić ; PK "Beograd", INI Agroekonomik Zavod za industrijsku tehnologiju

Puni tekst: hrvatski, pdf (658 KB) str. 194-197 preuzimanja: 355* citiraj
APA 6th Edition
Ilić, Lj. (1977). Usporedba proizvodnje maslaca kontinuiranim i klasičnim postupkom. Mljekarstvo, 27 (9), 194-197. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109678
MLA 8th Edition
Ilić, Ljubomir. "Usporedba proizvodnje maslaca kontinuiranim i klasičnim postupkom." Mljekarstvo, vol. 27, br. 9, 1977, str. 194-197. https://hrcak.srce.hr/109678. Citirano 19.10.2019.
Chicago 17th Edition
Ilić, Ljubomir. "Usporedba proizvodnje maslaca kontinuiranim i klasičnim postupkom." Mljekarstvo 27, br. 9 (1977): 194-197. https://hrcak.srce.hr/109678
Harvard
Ilić, Lj. (1977). 'Usporedba proizvodnje maslaca kontinuiranim i klasičnim postupkom', Mljekarstvo, 27(9), str. 194-197. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109678 (Datum pristupa: 19.10.2019.)
Vancouver
Ilić Lj. Usporedba proizvodnje maslaca kontinuiranim i klasičnim postupkom. Mljekarstvo [Internet]. 1977 [pristupljeno 19.10.2019.];27(9):194-197. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109678
IEEE
Lj. Ilić, "Usporedba proizvodnje maslaca kontinuiranim i klasičnim postupkom", Mljekarstvo, vol.27, br. 9, str. 194-197, 1977. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109678. [Citirano: 19.10.2019.]

Sažetak
Pod maslacem se podrazumijeva proizvod dobiven iz mlijeka odvajanjem mliječne masti i njenom daljom obradom. Sastoji se najvećim dijelom iz masti (82-84 %), zatim vode (14-16 %), nešto bjelančevina (0,60 %) pepela (0,13 %) i ostalih organskih tvari (0,7 %) - uglavnom laktoze. Maslac se može dobiti direktnom obradom mlijeka, ili prethodnim izdvajanjem pavlake i njenom daljom obradom.

Ključne riječi
maslac; proizvodnja; postupak

Hrčak ID: 109678

URI
https://hrcak.srce.hr/109678

Posjeta: 473 *