Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

α-amilaze iz mikrobioloških izvora - Pregled najnovijih istraživanja

Swetha Sivaramakrishnan ; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India
Dhanya Gangadharan ; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India
Kesavan Madhavan Nampoothiri ; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India
Carlos Ricardo Soccol ; Process Biotechnology Laboratory, Federal University of Parana, 81531-970 Curitiba-PR, Brazil
Ashok Pandey ; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India


Puni tekst: hrvatski pdf 25 Kb

str. 173-184

preuzimanja: 219

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 167 Kb

str. 173-184

preuzimanja: 5.772

citiraj


Sažetak

U ovom je radu prikazan napredak u istraživanju mikrobne α-amilaze, industrijskog enzima prijeko potrebnog u proizvodnji hrane, lijekova, tekstila, deterdženata i drugih proizvoda. Amilaze potječu iz različitih izvora i na tržištu enzima ih ima najviše. Ovaj rad donosi pregled α-amilaza, njihove glavne karakteristike, mikrobne izvore, način proizvodnje,
izdvajanje, glavne biokemijske osobine, industrijsku primjenu, projektiranje enzima i neka najnovija dostignuća u istraživanju tih enzima.

Ključne riječi

Hrčak ID:

109836

URI

https://hrcak.srce.hr/109836

Datum izdavanja:

15.6.2006.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 6.634 *