APA 6th Edition Horvatić, M., Vajić, B. i Grüner, M. (1979). Prilog određivanju suhe tvari mlijeka. Mljekarstvo, 29 (2), 40-44. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115303
MLA 8th Edition Horvatić, Marija, et al. "Prilog određivanju suhe tvari mlijeka." Mljekarstvo, vol. 29, br. 2, 1979, str. 40-44. https://hrcak.srce.hr/115303. Citirano 16.01.2021.
Chicago 17th Edition Horvatić, Marija, Božidar Vajić i Matilda Grüner. "Prilog određivanju suhe tvari mlijeka." Mljekarstvo 29, br. 2 (1979): 40-44. https://hrcak.srce.hr/115303
Harvard Horvatić, M., Vajić, B., i Grüner, M. (1979). 'Prilog određivanju suhe tvari mlijeka', Mljekarstvo, 29(2), str. 40-44. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/115303 (Datum pristupa: 16.01.2021.)
Vancouver Horvatić M, Vajić B, Grüner M. Prilog određivanju suhe tvari mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1979 [pristupljeno 16.01.2021.];29(2):40-44. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115303
IEEE M. Horvatić, B. Vajić i M. Grüner, "Prilog određivanju suhe tvari mlijeka", Mljekarstvo, vol.29, br. 2, str. 40-44, 1979. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115303. [Citirano: 16.01.2021.]
Sažetak Pravilnik o životnim namirnicama predviđa procjenu kvalitete mlijeka na bazi bezmasne suhe tvari izračunate Fleischmannovom formulom. Budući da je za ovo izračunavanje potrebno poznavati osim specifične težine mlijeka i količinu masti, a Pravilnikom je predviđeno određivanje masti metodom po Gerberu i Röse-Gottliebu, to smo smatrali za potrebno usporediti dobivene rezultate za količinu suhe tvari izračunate po Fleischmannovoj formuli na bazi količine masti određene po obim metodama. Osim toga komparirani su rezultati količine bezmasne suhe tvari dobiveni sušenjem do konstantne mase i rezultati izračunati pomoću tabele dobivene transformacijom Fleischmannove formule (Zonji 1975).