hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.29 No.7 Srpanj 1979.

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj pasterizacije na fizičko-kemijska svojstva i kvalitetu mlijeka

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH
Marko Stanišić
Sonja Bijeljac

Puni tekst: hrvatski, pdf (816 KB) str. 146-151 preuzimanja: 147* citiraj
APA 6th Edition
Dozet, N., Stanišić, M. i Bijeljac, S. (1979). Utjecaj pasterizacije na fizičko-kemijska svojstva i kvalitetu mlijeka. Mljekarstvo, 29 (7), 146-151. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115519
MLA 8th Edition
Dozet, Natalija, et al. "Utjecaj pasterizacije na fizičko-kemijska svojstva i kvalitetu mlijeka." Mljekarstvo, vol. 29, br. 7, 1979, str. 146-151. https://hrcak.srce.hr/115519. Citirano 21.09.2018.
Chicago 17th Edition
Dozet, Natalija, Marko Stanišić i Sonja Bijeljac. "Utjecaj pasterizacije na fizičko-kemijska svojstva i kvalitetu mlijeka." Mljekarstvo 29, br. 7 (1979): 146-151. https://hrcak.srce.hr/115519
Harvard
Dozet, N., Stanišić, M., i Bijeljac, S. (1979). 'Utjecaj pasterizacije na fizičko-kemijska svojstva i kvalitetu mlijeka', Mljekarstvo, 29(7), str. 146-151. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/115519 (Datum pristupa: 21.09.2018.)
Vancouver
Dozet N, Stanišić M, Bijeljac S. Utjecaj pasterizacije na fizičko-kemijska svojstva i kvalitetu mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 01.07.1979. [pristupljeno 21.09.2018.];29(7):146-151. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115519
IEEE
N. Dozet, M. Stanišić i S. Bijeljac, "Utjecaj pasterizacije na fizičko-kemijska svojstva i kvalitetu mlijeka", Mljekarstvo, vol.29, br. 7, str. 146-151, srpanj 1979. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115519. [Citirano: 21.09.2018.]

Sažetak
Mlijeko, da bi se upotrijebilo kao namirnica treba do momenta upotrebe da sačuva karakteristične osobine. Tretiranje mlijeka visokim temperaturama, obezbjeđuje higijensku kvalitetu i određuje garanciju kvalitete, zavisno od primijenjenih metoda obrade. Dobiveni proizvod treba da posjeduje određeni fizičko-kemijski, higijenski i nutritivni karakter kod direktne upotrebe i da posluži kao kvalitetna sirovina u daljoj preradi. Ispitivanje ovih svojstava pasteriziranog mlijeka je bio osnovni cilj našeg rada.

Ključne riječi
mlijeko; pasterizacija; fizičko-kemijska svojstva; kvaliteta

Hrčak ID: 115519

URI
https://hrcak.srce.hr/115519

[engleski]

Posjeta: 247 *