hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.29 No.7 Srpanj 1979.

Izvorni znanstveni članak

Mycelium cultivation of fungus Morchella hortensis in whey with addition of growth stimulators

Zdravko Duvnjak ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ivka Špindrek
Gavro Tamburašev

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 161-166 preuzimanja: 140* citiraj
APA
Duvnjak, Z., Špindrek, I., Tamburašev, G. (1979). Kultiviranje micelija gljive Morchella hortensis u sirutki uz dodatak stimulatora rasta. Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, 29(7), 161-166. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115522

Sažetak
Mycelium of Morchella hortensis can be cultured in submerged culture in undiluted whey but with the addition of corn steep liquor, yeast extract, casein and asparagine which serve as additional sources of nitrogen and have a stimulative effect on the growth of the microorganisms.

Ključne riječi
whey; cultivation; mycelium; fungus; Morchella hortensis

Hrčak ID: 115522

URI
https://hrcak.srce.hr/115522

[hrvatski]

Posjeta: 273 *