hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.29 No.7 Srpanj 1979.

Izvorni znanstveni članak

Mycelium cultivation of fungus Morchella hortensis in whey with addition of growth stimulators

Zdravko Duvnjak ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ivka Špindrek
Gavro Tamburašev

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 161-166 preuzimanja: 142* citiraj
APA 6th Edition
Duvnjak, Z., Špindrek, I. i Tamburašev, G. (1979). Kultiviranje micelija gljive Morchella hortensis u sirutki uz dodatak stimulatora rasta. Mljekarstvo, 29 (7), 161-166. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115522
MLA 8th Edition
Duvnjak, Zdravko, et al. "Kultiviranje micelija gljive Morchella hortensis u sirutki uz dodatak stimulatora rasta." Mljekarstvo, vol. 29, br. 7, 1979, str. 161-166. https://hrcak.srce.hr/115522. Citirano 17.07.2018.
Chicago 17th Edition
Duvnjak, Zdravko, Ivka Špindrek i Gavro Tamburašev. "Kultiviranje micelija gljive Morchella hortensis u sirutki uz dodatak stimulatora rasta." Mljekarstvo 29, br. 7 (1979): 161-166. https://hrcak.srce.hr/115522
Harvard
Duvnjak, Z., Špindrek, I., i Tamburašev, G. (1979). 'Kultiviranje micelija gljive Morchella hortensis u sirutki uz dodatak stimulatora rasta', Mljekarstvo, 29(7), str. 161-166. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/115522 (Datum pristupa: 17.07.2018.)
Vancouver
Duvnjak Z, Špindrek I, Tamburašev G. Kultiviranje micelija gljive Morchella hortensis u sirutki uz dodatak stimulatora rasta. Mljekarstvo [Internet]. 01.07.1979. [pristupljeno 17.07.2018.];29(7):161-166. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115522
IEEE
Z. Duvnjak, I. Špindrek i G. Tamburašev, "Kultiviranje micelija gljive Morchella hortensis u sirutki uz dodatak stimulatora rasta", Mljekarstvo, vol.29, br. 7, str. 161-166, Srpanj 2018. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115522. [Citirano: 17.07.2018.]

Sažetak
Mycelium of Morchella hortensis can be cultured in submerged culture in undiluted whey but with the addition of corn steep liquor, yeast extract, casein and asparagine which serve as additional sources of nitrogen and have a stimulative effect on the growth of the microorganisms.

Ključne riječi
whey; cultivation; mycelium; fungus; Morchella hortensis

Hrčak ID: 115522

URI
https://hrcak.srce.hr/115522

[hrvatski]

Posjeta: 278 *