hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine

Slavica Golc ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija

Puni tekst: hrvatski, pdf (810 KB) str. 84-90 preuzimanja: 109* citiraj
APA 6th Edition
Golc, S. (1982). Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine. Mljekarstvo, 32 (3), 84-90. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115885
MLA 8th Edition
Golc, Slavica. "Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine." Mljekarstvo, vol. 32, br. 3, 1982, str. 84-90. https://hrcak.srce.hr/115885. Citirano 16.10.2019.
Chicago 17th Edition
Golc, Slavica. "Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine." Mljekarstvo 32, br. 3 (1982): 84-90. https://hrcak.srce.hr/115885
Harvard
Golc, S. (1982). 'Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine', Mljekarstvo, 32(3), str. 84-90. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/115885 (Datum pristupa: 16.10.2019.)
Vancouver
Golc S. Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine. Mljekarstvo [Internet]. 1982 [pristupljeno 16.10.2019.];32(3):84-90. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115885
IEEE
S. Golc, "Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine", Mljekarstvo, vol.32, br. 3, str. 84-90, 1982. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115885. [Citirano: 16.10.2019.]

Sažetak
Gotovo 60% otkupljenog mlijeka na području Slovenije se prerađuje u proizvode kod kojih je, pored sadržaja masti, od posebnog značaja sadržaj bjelančevina koji utječe na obogaćenje i kvalitetu proizvoda. Zbog ove činjenice i zbog općeg značaja koje mliječne bjelančevine imaju u ljudskoj ishrani, sadržaju bjelančevina u mlijeku se pridaje sve veći značaj.

Ključne riječi
mlijeko; sastojci; bjelančevine

Hrčak ID: 115885

URI
https://hrcak.srce.hr/115885

Posjeta: 210 *