hrcak mascot   Srce   HID

Review article

Ekonomski trendovi u slovenskoj prehrambenoj industriji prije i nakon ulaska u EU

Aleš Kuhar ; University of Ljubljana, Biotechnical faculty, Groblje 3, 1230 Domžale
Emil Erjavec ; University of Ljubljana, Biotechnical faculty, Groblje 3, 1230 Domžale
Katarina Borovšak ; University of Ljubljana, Biotechnical faculty, Groblje 3, 1230 Domžale

Fulltext: english, pdf (569 KB) pages 40-49 downloads: 419* cite
APA 6th Edition
Kuhar, A., Erjavec, E. & Borovšak, K. (2014). Economic trends in the Slovenian food industry during the pre - and post EUaccession period. Agroeconomia Croatica, 4 (1), 40-49. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/125553
MLA 8th Edition
Kuhar, Aleš, et al. "Economic trends in the Slovenian food industry during the pre - and post EUaccession period." Agroeconomia Croatica, vol. 4, no. 1, 2014, pp. 40-49. https://hrcak.srce.hr/125553. Accessed 30 Jul. 2021.
Chicago 17th Edition
Kuhar, Aleš, Emil Erjavec and Katarina Borovšak. "Economic trends in the Slovenian food industry during the pre - and post EUaccession period." Agroeconomia Croatica 4, no. 1 (2014): 40-49. https://hrcak.srce.hr/125553
Harvard
Kuhar, A., Erjavec, E., and Borovšak, K. (2014). 'Economic trends in the Slovenian food industry during the pre - and post EUaccession period', Agroeconomia Croatica, 4(1), pp. 40-49. Available at: https://hrcak.srce.hr/125553 (Accessed 30 July 2021)
Vancouver
Kuhar A, Erjavec E, Borovšak K. Economic trends in the Slovenian food industry during the pre - and post EUaccession period. Agroeconomia Croatica [Internet]. 2014 [cited 2021 July 30];4(1):40-49. Available from: https://hrcak.srce.hr/125553
IEEE
A. Kuhar, E. Erjavec and K. Borovšak, "Economic trends in the Slovenian food industry during the pre - and post EUaccession period", Agroeconomia Croatica, vol.4, no. 1, pp. 40-49, 2014. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/125553. [Accessed: 30 July 2021]

Abstracts
Ulazak u Europsku Uniju bio je sigurno najopsežniji izazov u slovenskoj ekonomiji od njezinog osamostaljenja. Stoga se ovim radom želi dati prikaz ekonomskog razvoja nacionalne prehrambene industrije u razdoblju od ulaska u EU te u sljedećih pet godina članstva u EU. Na temelju ekonomskih pokazatelja ovim se radom pokušava odgovoriti na neka od pitanja, koja se odnose na proces restrukturiranja slovenske prehrambene industrije u posljednjem desetljeću. Rezultati potvrđuju da je ekonomski preustroj, koji je kočio slovensku prehrambenu industriju posljednje desetljeće, zapravo aktiviran nakon ulaska u EU. To je dovelo do ograničavanja povoljnih ekonomskih uvjeta na vrlo zaštićenom domaćem tržištu, čime su radikalno uništeni poslovni rezultati, a samo one tvrtke koje se budu proaktivno restruktuirale, održat će se na tržištu EU.

Keywords
industrijsko restrukturiranje; pristup EU; prehrambena industrija; Slovenija

Hrčak ID: 125553

URI
https://hrcak.srce.hr/125553

[english]

Visits: 681 *