Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Mliječni proizvodi u NR Hrvatskoj

Matej Markeš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 1.115 Kb

str. 164-170

preuzimanja: 835

citiraj

Puni tekst: srpski pdf 677 Kb

str. 164-170

preuzimanja: 290

citiraj


Sažetak

Mlijeko i mliječne proizvode narod je cijenio ne samo kao hranu, nego i kao lijek. U prvoj, na hrvatskom jeziku pisanoj medicinskoj knjizi (1776.) ima više uputa o pripremi raznih lijekova i napitaka za okrepu od kravljeg i kozjeg, također i od magarećeg i svinjskog mlijeka, pa od vrhnja, maslaca, stepke i sirutke.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi

Hrčak ID:

126874

URI

https://hrcak.srce.hr/126874

Datum izdavanja:

2.7.1956.

Podaci na drugim jezicima: engleski srpski

Posjeta: 2.019 *