hrcak mascot   Srce   HID

Preliminary communication

KVALITETA USLUGA U HOTELSKOJ INDUSTRIJI: KONCEPT I MJERENJE

Suzana Marković ; Faculty of tourism and hospitality management, University of Rijeka, Opatija, Croatia

Fulltext: croatian, pdf (4 MB) pages 47-67 downloads: 2.225* cite
APA 6th Edition
Marković, S. (2005). KVALITETA USLUGA U HOTELSKOJ INDUSTRIJI: KONCEPT I MJERENJE. Tourism and hospitality management, 11 (1), 47-67. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/181346
MLA 8th Edition
Marković, Suzana. "KVALITETA USLUGA U HOTELSKOJ INDUSTRIJI: KONCEPT I MJERENJE." Tourism and hospitality management, vol. 11, no. 1, 2005, pp. 47-67. https://hrcak.srce.hr/181346. Accessed 17 Apr. 2021.
Chicago 17th Edition
Marković, Suzana. "KVALITETA USLUGA U HOTELSKOJ INDUSTRIJI: KONCEPT I MJERENJE." Tourism and hospitality management 11, no. 1 (2005): 47-67. https://hrcak.srce.hr/181346
Harvard
Marković, S. (2005). 'KVALITETA USLUGA U HOTELSKOJ INDUSTRIJI: KONCEPT I MJERENJE', Tourism and hospitality management, 11(1), pp. 47-67. Available at: https://hrcak.srce.hr/181346 (Accessed 17 April 2021)
Vancouver
Marković S. KVALITETA USLUGA U HOTELSKOJ INDUSTRIJI: KONCEPT I MJERENJE. Tourism and hospitality management [Internet]. 2005 [cited 2021 April 17];11(1):47-67. Available from: https://hrcak.srce.hr/181346
IEEE
S. Marković, "KVALITETA USLUGA U HOTELSKOJ INDUSTRIJI: KONCEPT I MJERENJE", Tourism and hospitality management, vol.11, no. 1, pp. 47-67, 2005. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/181346. [Accessed: 17 April 2021]

Abstracts
Istraživanja znanstvenih i stručnih radova, stranih autora, svjedoče o rastućem zanimanju za proučavanje koncepta kvalitete (Quality), upravljanja potpunom kvalitetom (Total Quality Management), kvalitete usluga (Service Quality) i zadovoljstva klijenta (Customer Satisfaction), za razliku od domaćih autora, koji vrlo rijetko ili samo s nekoliko aspekata, proučavaju ove koncepte.
U svojoj težnji za poboljšanjem kvalitete hotelskih usluga i zadovoljstva hotelskih gostiju, hotelski menadžeri često nailaze na problem mjerenja kvalitete usluga.
Stoga je cilj ovog istraživanja detaljno objasniti koncept kvalitete usluga, te koncept mjerenja kvalitete usluga. Osim toga, u radu se opisuje i SERVQUAL ljestvica mjerenja (Parasuraman, ZeithamI, Berry, 1985., 1988., 1991.), kao i ostale ljestvice i modeli, koji se najčešće koriste u mjerenju kvalitete usluga u hotelskoj industriji.

Keywords
kvaliteta; kvaliteta usluga; mjerenje; SERVQUAL; hotelska industrija

Hrčak ID: 181346

URI
https://hrcak.srce.hr/181346

Visits: 2.760 *