hrcak mascot   Srce   HID

Prethodno priopćenje

MODEL UVOĐENJA OBRAČUNA TROŠKOVA PROCESA U HOTELSKU INDUSTRIJU

Sandra Janković   ORCID icon orcid.org/0000-0003-0826-9461 ; Faculty of tourism and hospitality management, University of Rijeka, Opatija, Croatia

Puni tekst: hrvatski, pdf (6 MB) str. 275-300 preuzimanja: 910* citiraj
APA 6th Edition
Janković, S. (2005). MODEL UVOĐENJA OBRAČUNA TROŠKOVA PROCESA U HOTELSKU INDUSTRIJU. Tourism and hospitality management, 11 (1), 275-300. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/181370
MLA 8th Edition
Janković, Sandra. "MODEL UVOĐENJA OBRAČUNA TROŠKOVA PROCESA U HOTELSKU INDUSTRIJU." Tourism and hospitality management, vol. 11, br. 1, 2005, str. 275-300. https://hrcak.srce.hr/181370. Citirano 26.02.2021.
Chicago 17th Edition
Janković, Sandra. "MODEL UVOĐENJA OBRAČUNA TROŠKOVA PROCESA U HOTELSKU INDUSTRIJU." Tourism and hospitality management 11, br. 1 (2005): 275-300. https://hrcak.srce.hr/181370
Harvard
Janković, S. (2005). 'MODEL UVOĐENJA OBRAČUNA TROŠKOVA PROCESA U HOTELSKU INDUSTRIJU', Tourism and hospitality management, 11(1), str. 275-300. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/181370 (Datum pristupa: 26.02.2021.)
Vancouver
Janković S. MODEL UVOĐENJA OBRAČUNA TROŠKOVA PROCESA U HOTELSKU INDUSTRIJU. Tourism and hospitality management [Internet]. 2005 [pristupljeno 26.02.2021.];11(1):275-300. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/181370
IEEE
S. Janković, "MODEL UVOĐENJA OBRAČUNA TROŠKOVA PROCESA U HOTELSKU INDUSTRIJU", Tourism and hospitality management, vol.11, br. 1, str. 275-300, 2005. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/181370. [Citirano: 26.02.2021.]

Sažetak
Uslužni sektor ubrzo nakon proizvođačkog bilježi implementaciju obračuna troškova procesa. To se posebno odnosi na zdravstvene, financijske, obrazovne, osiguravateljske
institucije ali ne i na hotelska pouzeća. Uvođenjem obračuna troškova procesa hotelski menadžeri će znati koja im je usluga najprofitabilnija, koji su gosti najprofitabilniji te koje
sve procese konzumiraju određene grupe gostiju. Fokusiranje na procese povećati će kvalitetu usluga i poboljšati profitabilnost tržišnih segmenata hotela. Klasifikacija procesa
na one koji stvaraju i koji ne stvaraju vrijednost pridonijeti će da sc dugoročno smanje troškovi nekorisnih procesa, izluče procesi koji uzrokuju nepotrebne troškove, koji su
neučinkoviti ili se mogu poboljšati.

Ključne riječi
obračun troškova procesa u hotelskoj industriji; profitabilnost tržišnih segmenata; konceptualni model uvođenja obračuna troškova procesa u hotelu

Hrčak ID: 181370

URI
https://hrcak.srce.hr/181370

Posjeta: 999 *