hrcak mascot   Srce   HID

Prethodno priopćenje

Usporedba kakvoće dimljenih smrznutih i ohlađenih proizvoda od pačjeg mesa

Peter Popelka ; University of veterinary medicine, Komenského 73, 041 81 Košice, SLovak Republic
J. Nagy ; University of veterinary medicine, Komenského 73, 041 81 Košice, SLovak Republic
L'. Korimová ; University of veterinary medicine, Komenského 73, 041 81 Košice, SLovak Republic
S. Marcinčák ; University of veterinary medicine, Komenského 73, 041 81 Košice, SLovak Republic

Puni tekst: engleski, pdf (405 KB) str. 30-35 preuzimanja: 310* citiraj
APA 6th Edition
Popelka, P., Nagy, J., Korimová, L. i Marcinčák, S. (2005). Comparison of selected qualitative parameters of food products “smoked duck breasts chilled” and “smoked duck breasts frozen”. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VII (2), 30-35. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/21352
MLA 8th Edition
Popelka, Peter, et al. "Comparison of selected qualitative parameters of food products “smoked duck breasts chilled” and “smoked duck breasts frozen”." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. VII, br. 2, 2005, str. 30-35. https://hrcak.srce.hr/21352. Citirano 21.09.2019.
Chicago 17th Edition
Popelka, Peter, J. Nagy, L'. Korimová i S. Marcinčák. "Comparison of selected qualitative parameters of food products “smoked duck breasts chilled” and “smoked duck breasts frozen”." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu VII, br. 2 (2005): 30-35. https://hrcak.srce.hr/21352
Harvard
Popelka, P., et al. (2005). 'Comparison of selected qualitative parameters of food products “smoked duck breasts chilled” and “smoked duck breasts frozen”', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VII(2), str. 30-35. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/21352 (Datum pristupa: 21.09.2019.)
Vancouver
Popelka P, Nagy J, Korimová L, Marcinčák S. Comparison of selected qualitative parameters of food products “smoked duck breasts chilled” and “smoked duck breasts frozen”. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2005 [pristupljeno 21.09.2019.];VII(2):30-35. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21352
IEEE
P. Popelka, J. Nagy, L. Korimová i S. Marcinčák, "Comparison of selected qualitative parameters of food products “smoked duck breasts chilled” and “smoked duck breasts frozen”", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.VII, br. 2, str. 30-35, 2005. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21352. [Citirano: 21.09.2019.]

Sažetak
Cilj ispitivanja je bila procjena utjecaja procesa konzerviranja (hlađenja i smrzavanja) na kvalitativne parametre termički obrađenih proizvoda od mesa peradi. Pačja prsa su najprije odmrznuta, a zatim kuhana i konzervirana hlađenjem ili smrzavanjem. U sljedećoj fazi, uspoređeni su pojedini senzorni, te fizikalni, kemijski i mikrobiološki parametri. Nakon toga je slijedilo praćenje njihovog utjecaja na kvalitativna svojstva oba proizvoda.
Usporedba kakvoće dimljenih pačjih prsiju, prethodno smrznutih ili ohlađenih, pokazala je da oba načina konzerviranja ne utječu na izvorna svojstva proizvoda iako su u analizi pojedinih senzornih parametara (okus, miris i nježnost) veće vrijednosti dobivene u parnim usporednim testovima. Mikrobiološka kakvoća oba proizvoda bila je sukladna zahtjevima Codex alimentarius Republike Slovačke.

Ključne riječi
patka; ohlađena prsa; smrznuta prsa; senzorna procjena

Hrčak ID: 21352

URI
https://hrcak.srce.hr/21352

[engleski]

Posjeta: 567 *