APA 6th Edition Kohout, V. (1952). Priprema mlijeka za sirenje. Mljekarstvo, 2 (3), 5-8. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/50325
MLA 8th Edition Kohout, Vjećeslav. "Priprema mlijeka za sirenje." Mljekarstvo, vol. 2, br. 3, 1952, str. 5-8. https://hrcak.srce.hr/50325. Citirano 15.01.2021.
Chicago 17th Edition Kohout, Vjećeslav. "Priprema mlijeka za sirenje." Mljekarstvo 2, br. 3 (1952): 5-8. https://hrcak.srce.hr/50325
Harvard Kohout, V. (1952). 'Priprema mlijeka za sirenje', Mljekarstvo, 2(3), str. 5-8. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/50325 (Datum pristupa: 15.01.2021.)
Vancouver Kohout V. Priprema mlijeka za sirenje. Mljekarstvo [Internet]. 1952 [pristupljeno 15.01.2021.];2(3):5-8. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/50325
IEEE V. Kohout, "Priprema mlijeka za sirenje", Mljekarstvo, vol.2, br. 3, str. 5-8, 1952. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/50325. [Citirano: 15.01.2021.]
Sažetak U sirarskoj industriji ima raznih načina sirenja. S pravom možemo reći da kakvoća sira zavisi o slučaju, da li je u mlijeku mikrobijelna fora dobra ili loša, drugim riječima: kakvoća sira zavisi o izboru mlijeka za sirenje.