hrcak mascot   Srce   HID

Professional paper

Košnja sijena

Karlo Pisačić Šoštarić ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb

Fulltext: croatian, pdf (335 KB) pages 4-7 downloads: 3.827* cite
APA 6th Edition
Pisačić Šoštarić, K. (1952). Košnja sijena. Mljekarstvo, 2 (5), 4-7. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/50355
MLA 8th Edition
Pisačić Šoštarić, Karlo. "Košnja sijena." Mljekarstvo, vol. 2, no. 5, 1952, pp. 4-7. https://hrcak.srce.hr/50355. Accessed 5 Mar. 2021.
Chicago 17th Edition
Pisačić Šoštarić, Karlo. "Košnja sijena." Mljekarstvo 2, no. 5 (1952): 4-7. https://hrcak.srce.hr/50355
Harvard
Pisačić Šoštarić, K. (1952). 'Košnja sijena', Mljekarstvo, 2(5), pp. 4-7. Available at: https://hrcak.srce.hr/50355 (Accessed 05 March 2021)
Vancouver
Pisačić Šoštarić K. Košnja sijena. Mljekarstvo [Internet]. 1952 [cited 2021 March 05];2(5):4-7. Available from: https://hrcak.srce.hr/50355
IEEE
K. Pisačić Šoštarić, "Košnja sijena", Mljekarstvo, vol.2, no. 5, pp. 4-7, 1952. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/50355. [Accessed: 05 March 2021]

Abstracts
Za kvalitetu i količinu sijena naročito je važno vrijeme košnje i način sušenja. Sve ostale mjere kad djetelišta i livada, kao: ispravne smjese, gnojenje i slično, ne mogu nam osigurati pravi uspjeh, ako. griješimo pri košnji i sušenju. Kod sijena nije najvažnija količina, nego kvaliteta, tj. koliko sijeno sadržava hranjivih sastavina za našu stoku. U tom pogledu ima velikih razlika. S istog djetelišta ili livade ima 1 kg pravodobno pokošenog i ispravno osušenog sijena istu vrijednost za prehranu stoke kao 1,5-3 kg prekasno pokošenog ili loše osušenog sijena.

Keywords
sijeno; košnja

Hrčak ID: 50355

URI
https://hrcak.srce.hr/50355

Visits: 4.118 *