hrcak mascot   Srce   HID

Professional paper

Određivanje kiselosti mlijeka

Dušica Petrović ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Fulltext: croatian, pdf (231 KB) pages 155-157 downloads: 4.715* cite
APA 6th Edition
Petrović, D. (1957). Određivanje kiselosti mlijeka. Mljekarstvo, 7 (7), 155-157. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/57663
MLA 8th Edition
Petrović, Dušica. "Određivanje kiselosti mlijeka." Mljekarstvo, vol. 7, no. 7, 1957, pp. 155-157. https://hrcak.srce.hr/57663. Accessed 9 Mar. 2021.
Chicago 17th Edition
Petrović, Dušica. "Određivanje kiselosti mlijeka." Mljekarstvo 7, no. 7 (1957): 155-157. https://hrcak.srce.hr/57663
Harvard
Petrović, D. (1957). 'Određivanje kiselosti mlijeka', Mljekarstvo, 7(7), pp. 155-157. Available at: https://hrcak.srce.hr/57663 (Accessed 09 March 2021)
Vancouver
Petrović D. Određivanje kiselosti mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1957 [cited 2021 March 09];7(7):155-157. Available from: https://hrcak.srce.hr/57663
IEEE
D. Petrović, "Određivanje kiselosti mlijeka", Mljekarstvo, vol.7, no. 7, pp. 155-157, 1957. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/57663. [Accessed: 09 March 2021]

Abstracts
Mjerenje stupnja kiselosti, specifične težine i masnoće jest najrasprostranjenija metoda za procjenu kvalitete mlijeka. Svježe pomuzeno mlijeko pokazuje određenu kiselost, koja se naziva primarna kiselost mlijeka. Ova kiselost uvjetovana je uglavnom kiselinskim svojstvom kazeina, fosfornom i limunskom kiselinom, solima i drugim bjelančevinama.

Keywords
mlijeko; kiselost mlijeka; bjelančevine mlijeka

Hrčak ID: 57663

URI
https://hrcak.srce.hr/57663

Visits: 5.166 *