APA 6th Edition Petrović, D. (1957). Određivanje kiselosti mlijeka. Mljekarstvo, 7 (7), 155-157. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/57663
MLA 8th Edition Petrović, Dušica. "Određivanje kiselosti mlijeka." Mljekarstvo, vol. 7, br. 7, 1957, str. 155-157. https://hrcak.srce.hr/57663. Citirano 07.03.2021.
Chicago 17th Edition Petrović, Dušica. "Određivanje kiselosti mlijeka." Mljekarstvo 7, br. 7 (1957): 155-157. https://hrcak.srce.hr/57663
Harvard Petrović, D. (1957). 'Određivanje kiselosti mlijeka', Mljekarstvo, 7(7), str. 155-157. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/57663 (Datum pristupa: 07.03.2021.)
Vancouver Petrović D. Određivanje kiselosti mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1957 [pristupljeno 07.03.2021.];7(7):155-157. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/57663
IEEE D. Petrović, "Određivanje kiselosti mlijeka", Mljekarstvo, vol.7, br. 7, str. 155-157, 1957. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/57663. [Citirano: 07.03.2021.]
Sažetak Mjerenje stupnja kiselosti, specifične težine i masnoće jest najrasprostranjenija metoda za procjenu kvalitete mlijeka. Svježe pomuzeno mlijeko pokazuje određenu kiselost, koja se naziva primarna kiselost mlijeka. Ova kiselost uvjetovana je uglavnom kiselinskim svojstvom kazeina, fosfornom i limunskom kiselinom, solima i drugim bjelančevinama.