hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Neke osobitosti današnje proizvodnje i prerade mlijeka u Vojvodini

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad

Puni tekst: hrvatski, pdf (523 KB) str. 175-180 preuzimanja: 322* citiraj
APA 6th Edition
Vujičić, I. (1972). Neke osobitosti današnje proizvodnje i prerade mlijeka u Vojvodini. Mljekarstvo, 22 (8), 175-180. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/66290
MLA 8th Edition
Vujičić, Ivica. "Neke osobitosti današnje proizvodnje i prerade mlijeka u Vojvodini." Mljekarstvo, vol. 22, br. 8, 1972, str. 175-180. https://hrcak.srce.hr/66290. Citirano 18.05.2021.
Chicago 17th Edition
Vujičić, Ivica. "Neke osobitosti današnje proizvodnje i prerade mlijeka u Vojvodini." Mljekarstvo 22, br. 8 (1972): 175-180. https://hrcak.srce.hr/66290
Harvard
Vujičić, I. (1972). 'Neke osobitosti današnje proizvodnje i prerade mlijeka u Vojvodini', Mljekarstvo, 22(8), str. 175-180. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/66290 (Datum pristupa: 18.05.2021.)
Vancouver
Vujičić I. Neke osobitosti današnje proizvodnje i prerade mlijeka u Vojvodini. Mljekarstvo [Internet]. 1972 [pristupljeno 18.05.2021.];22(8):175-180. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/66290
IEEE
I. Vujičić, "Neke osobitosti današnje proizvodnje i prerade mlijeka u Vojvodini", Mljekarstvo, vol.22, br. 8, str. 175-180, 1972. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/66290. [Citirano: 18.05.2021.]

Sažetak
U toku posljednje decenije došlo je do značajnih promjena u proizvodnji i preradi mlijeka u Vojvodini. Sažeto rečeno te promjene su uglavnom u intenzivnijem uvođenju mehanizacije u proizvodnju mlijeka i modernizacija prerade. Mljekarska industrija Vojvodine u ovom periodu obogaćena je novim preradnim procesima, kao što su za sterilizirano mlijeko, sladoled, suvremenije linije za kiselo-mliječne proizvode, topljene sireve i neke tvrde sireve.

Ključne riječi
mlijeko; proizvodnja i prerada mlijeka; Vojvodina

Hrčak ID: 66290

URI
https://hrcak.srce.hr/66290

Posjeta: 501 *