hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.68 No.4

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.68 No.4
Datum izdavanja: Listopad 2018.

Objavljen na Hrčku: 11.10.2018.
Sadržaj Puni tekst
Bioaktivni sastojci kozjeg mlijeka (str.239-253)  
Goat’s milk-derived bioactive components - a review (str.239-253) engleskipdf 342 KB
Agata Biadała, Piotr Konieczny
Pregledni rad
 
Primjena ekstrakta proteina sirutke u proizvodnji smrznutog mliječnog deserta (str.254-271)  
The use of whey protein extract for manufacture of a whipped frozen dairy dessert (str.254-271) engleskipdf 2 MB
Olga Musina, Ali Rashidinejad, Predrag Putnik, Francisco J. Barba, Alireza Abbaspourrad, Ralf Greiner, Shahin Roohinejad
Izvorni znanstveni članak
 
Određivanje antioksidacijske aktivnosti jogurta obogaćenog polimeriziranim proteinima sirutke (str.272-281)  
Determination of antioxidant activity of yoghurt enriched with polymerized whey protein (str.272-281) engleskipdf 456 KB
Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Izvorni znanstveni članak
 
Sadržaj nutritivno važnih sastojaka u mliječnoj masti mlijeka kobile (str.282-294)  
Content of nutritionally important components in mare milk fat (str.282-294) engleskipdf 307 KB
Pavlína Navrátilová, Jan Pospíšil, Ivana Borkovcová, Lenka Kaniová, Sandra Dluhošová, Simona Horáková
Izvorni znanstveni članak
 
Promjene fizikalno-kemijskih i mikrobioloških parametara tijekom skladištenja niskomasnog probiotičkog jogurta obogaćenog β-glukanima iz zobi (str.295-309)  
Changes in the physicochemical and microbiological properties of probiotic-fermented low-fat yoghurt enriched with barley β-glucan during cold storage (str.295-309) engleskipdf 392 KB
Rafaat Mohamed Elsanhoty, Mohamed Fawzy Ramadan
Izvorni znanstveni članak
 
Čimbenici koji utječu na potrošnju konzumnog mlijeka u Čileu (str.310-319)  
Factors affecting consumption of retail milk in Chile (str.310-319) engleskipdf 299 KB
Einar Vargas-Bello-Pérez, Daniel Enríquez-Hidalgo, Paula Toro-Mujica, María Angélica Fellenberg, Rodrigo A. Ibáñez, Berta Schnettler
Izvorni znanstveni članak
 
Odabir autolitičkih bakterija mliječne kiseline kao mogućih starter kultura za ubrzavanje zrenja sireva u salamuri (str.320-330)  
Selection of autolytic lactic acid bacteria as potential adjunct cultures to accelerate ripening of white-brined cheeses (str.320-330) engleskipdf 1 MB
Selime Hazır Dalca, Ömer Şimşek, Oguz Gursoy, Yusuf Yilmaz
Izvorni znanstveni članak
 
Posjeta: 1.359 *