hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology, Vol. 58 No. 1, 2020.


Food Technology and Biotechnology,Vol. 58 No. 1
Datum izdavanja: travanj 2020.

Objavljen na Hrčku: 2. 5. 2020.
Sadržaj Puni tekst
Open Science in Closed Societies (str.2-4) engleskipdf 95 KB
Vladimir Mrša
Uvodnik
 
Primjena spektrofotometrijskog otiska u klaster analizi za određivanje podrijetla škroba (str.5-11) hrvatskipdf 796 KB
Application of Spectrophotometric Fingerprint in Cluster Analysis for Starch Origin Determination (str.5-11) engleskipdf 796 KB
Nikola Sakač, Maja Karnaš, Jasminka Dobša, Marija Jozanović, Vlatka Gvozdić, Elvira Kovač-Andrić, Marija Kraševac Sakač, Bojan Šarkanj
Izvorni znanstveni članak
 
HPLC analiza fenolnih spojeva i flavonoida s preklapajućim signalima (str.12-19) hrvatskipdf 512 KB
HPLC Analysis of Phenolic Compounds and Flavonoids with Overlapping Peaks (str.12-19) engleskipdf 512 KB
Luke Mizzi, Christina Chatzitzika, Ruben Gatt, Vasilis Valdramidis
Izvorni znanstveni članak
 
Mikroinkapsulacija soka od crvenog grožđa pomoću sušenja zamrzavanjem i njegova primjena u proizvodnji želea (str.20-28) hrvatskipdf 2 MB
Microencapsulation of Red Grape Juice by Freeze Drying and Application in Jelly Formulation (str.20-28) engleskipdf 2 MB
Liliana Mihalcea, Vasilica Barbu, Elena Enachi, Doina Georgeta Andronoiu, Gabriela Râpeanu, Maricica Stoica, Loredana Dumitrașcu, Nicoleta Stănciuc
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj postupka sušenja raspršivanjem i skladištenja pri sobnoj temperaturi na antioksidacijska i prooksidacijska svojstva fermentirane pulpe plodova palme Euterpe edulis (juçara) (str.29-37) hrvatskipdf 561 KB
Influence of Spray-Drying and Room Temperature Storage on the Anti- and Prooxidant Properties of Fermented Juçara Pulp (str.29-37) engleskipdf 561 KB
Karla Bigetti Guergoletto, Kamila Landucci Bonifácio, Décio Sabbatini Barbosa, Daniel Farinha Valezi, Aroldo Salviato, Eduardo Di Mauro, Elza Iouko Ida, Sandra Garcia
Izvorni znanstveni članak
 
Procjena procesnih parametara ultrazvučnog sušenja transglutaminaze raspršivanjem i zamrzavanjem (str.38-48) hrvatskipdf 2 MB
Evaluation of Process Conditions for Ultrasonic Spray Freeze Drying of Transglutaminase (str.38-48) engleskipdf 2 MB
Hilal Isleroglu, Izzet Turker
Izvorni znanstveni članak
 
Identifikacija kultivara tvrde (durum) pšenice i njihovih tetraploida s malim udjelom kadmija (str.49-56) hrvatskipdf 1 MB
Identification of Durum Wheat Cultivars and Their Tetraploid Relatives with Low Cadmium Content (str.49-56) engleskipdf 1 MB
Mehmet Tekin, Ahmet Cat, Sahriye Sönmez, Taner Akar
Izvorni znanstveni članak
 
Razvoj učinkovitog i reproducibilnog postupka dobivanja pet stabilnih kultivara krumpira genetička transformacijom s pomoću bakterije Agrobacterium tumefaciens (str.57-63) hrvatskipdf 1 MB
Development of Efficient, Reproducible and Stable Agrobacterium-Mediated Genetic Transformation of Five Potato Cultivars (str.57-63) engleskipdf 1 MB
Allah Bakhsh
Prethodno priopćenje
 
Modeliranje inaktivacije i mogućeg ponovnog rasta bakterije Salmonella enterica nakon obrade otopinom klorofilina i kitozana i izlaganja vidljivoj svjetlosti (str.64-70) hrvatskipdf 364 KB
Modelling the Inactivation and Possible Regrowth of Salmonella enterica Treated with Chlorophyllin-Chitosan Complex and Visible Light (str.64-70) engleskipdf 364 KB
María Isabel Rodríguez-López, Vicente M. Gómez-López, Viktorija Lukseviciute, Zivile Luksiene
Prethodno priopćenje
 
Identifikacija bioaktivnih sastojaka iz ekstrakta lišća slaka (Ipomoea tuba) i njihov in vitro antiproliferacijski učinak na tumorske stanične linije MCF-7 i HeLa (str.71-85) hrvatskipdf 767 KB
Screening of Ipomoea tuba Leaf Extract for Identification of Bioactive Compounds and Evaluation of Its in vitro Antiproliferative Activity Against MCF-7 and HeLa Cells (str.71-85) engleskipdf 767 KB
Thirupati Chinna Venkateswarulu, Gaddam Eswaraiah, Srirama Krupanidhi, Karlapudi Abraham Peele, Indira Mikkili, Alugunulla Venkata Narayana, Bharath Kumar Ravuru, John Babu Dulla, Ranga Rao Ambati
Kratko priopćenje
 
Utjecaj visoke koncentracije šećera na dinamiku fermentacije i neke metabolite vinskih kvasaca vrsta Saccharomyces cerevisiae, S. uvarum i Starmerella bacillaris (str.76-83) hrvatskipdf 359 KB
Effects of High Sugar Content on Fermentation Dynamics and Some Metabolites of Wine-Related Yeast Species Saccharomyces cerevisiae, S. uvarum and Starmerella bacillaris (str.76-83) engleskipdf 359 KB
Borbála Oláhné Horváth, Diána Nyitrainé Sárdy, Nikolett Kellner, Ildikó Magyar
Kratko priopćenje
 
Octeno vrenje sojine melase i karakterizacija proizvedenog octa (str.84-90) hrvatskipdf 197 KB
Acetic Acid Fermentation of Soybean Molasses and Characterisation of the Produced Vinegar (str.84-90) engleskipdf 197 KB
Lucas Caldeirão Rodrigues Miranda, Rodrigo José Gomes, José Marcos Gontijo Mandarino, Elza Iouko Ida, Wilma Aparecida Spinosa
Kratko priopćenje
 
Uvid u nove mogućnosti povećanja prinosa mozzarelle s velikim udjelom vlage dobivene od mlijeka talijanskog smeđeg i frizijskog goveda (str.91-97) hrvatskipdf 210 KB
New Insights in Cheese Yield Capacity of the Milk of Italian Brown and Italian Friesian Cattle in the Production of High-Moisture Mozzarela (str.91-97) engleskipdf 210 KB
Piero Franceschi, Massimo Malacarne, Michele Faccia, Attilio Rossoni, Enrico Santus, Paolo Formaggioni, Andrea Summer
Kratko priopćenje
 
In memoriam: Prof Dr Sc Tomislav Lovrić, professor emeritus (10 December 1925 – 2 March 2020) (str.98-100) hrvatskipdf 198 KB
In memoriam: Prof Dr Sc Tomislav Lovrić, professor emeritus (10 December 1925 – 2 March 2020) (str.98-100) engleskipdf 198 KB
Vlasta Piližota, Janez Hribar
In memoriam, Nekrolog
 
In memoriam: Prof Dr Sc Marijan Bošnjak (2 December 1934 – 11 February 2020) (str.101-102) hrvatskipdf 165 KB
In memoriam: Prof Dr Sc Marijan Bošnjak (2 December 1934 – 11 February 2020) (str.101-102) engleskipdf 165 KB
Jagoda Šušković, Blaženka Kos
In memoriam, Nekrolog
 
Posjeta: 0 *