hrcak mascot   Srce   HID

Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam,Vol. 15 No. 1-2
Datum izdavanja: studenoga 2020.

Objavljen na Hrčku: 9. 11. 2020.
Sadržaj Puni tekst
Toksični učinci mikotoksina: Mehanizam djelovanja i mikotoksikoze (str.3-10) hrvatskipdf 721 KB
Jelka Pleadin, Tina Lešić, Ivana Kmetič, Ksenija Markov, Manuela Zadravec, Jadranka Frece, Maja Kiš, Bojan Šarkanj
Pregledni rad
 
Effect of microwave treatment on cooking time, colour, sensory and nutritional properties of Bambara groundnut (Vigna subterranea) (str.11-16) engleskipdf 564 KB
Samson A. Oyeyinka, Aishat O. Ajisafe, Olaide A. Akintayo, Oluyinka A. Iyiola, Adewumi T. Oyeyinka, Sogo J. Olatunde, Abdul-Hameed A. Badmos, Beatrice M. Fasogbon, Nikita Patel
Izvorni znanstveni članak
 
Influence of roasting conditions on physicochemical and fatty acid profile of raw and roasted cashew kernel (Anacardium occidentale) grown in Nigeria (str.17-26) engleskipdf 565 KB
Olawale Paul Olatidoye, Taofik Akinyemi Shittu, Samuel Olusegun Awonorin, Emmanuel Sunday Ajisegiri
Izvorni znanstveni članak
 
Adding value in barley malt rootlets as a source of 5’-phosphodiesterase: biochemical and thermodynamic evaluation of enzyme activity (str.27-37) engleskipdf 960 KB
Sunčica Beluhan, Ivana Karmelić, Mirela Ivančić Šantek
Izvorni znanstveni članak
 
The optimisation of biscuit formulation with grape and aronia pomace powders as cocoa substitutes (str.38-44) engleskipdf 1 MB
Molnar Dunja, Dubravka Novotni, Judith Krisch, Tomislav Bosiljkov, Mario Ščetar
Izvorni znanstveni članak
 
Influence of hydrocolloids addition (carboxymethylcellulose and guargum) on some quality attributes of wheat and high quality cassava flour and its bread making potentials (str.45-53) engleskipdf 527 KB
Olawale Paul Olatidoye, Abdulrazak Shittu, Sunday Samuel Sobowale, Wasiu Ajani Olayemi, Isi Favour Adeluka
Izvorni znanstveni članak
 
Nutritional and sensory evaluation of wheat-maize cookies enriched with African walnut (Tetracarpidium conophorum) seed protein isolate (str.54-64) engleskipdf 1 MB
Jonathan Oluwayemisi Foluke Awofadeju, Abiodun Adekunle Olapade
Prethodno priopćenje
 
Utjecaj paleolitičke prehrane u trajanju od 12 tjedana na tjelesnu masu, HbA1c i kvalitetu života kod osoba oboljelih od dijabetesa tipa 2 (str.65-71) hrvatskipdf 487 KB
Tihana Šadek, Ana Vukelić, Manja Prašek, Zvonimir Šatalić
Stručni rad
 
Economic performance of production of Croatian cheese ripened in a lamb skin sack (Sir iz mišine) (str.72-76) engleskipdf 406 KB
Lovorka Blažević, Marija Vrdoljak, Jadranka Frece, Boris Dorbić, Anita Pamuković, Andrijana Kegalj, Sandra Mandinić, Vesna Očić
Stručni rad
 
Posjeta: 0 *