- Status u Hrčku: aktivan
-
ISSN 1847-3423 (Tisak)
ISSN 1847-7461 (Online) -
UDK: 664
DOI: https://doi.org/10.31895/hcptbn - Kontakt: Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, Kačićeva 26, 10000 Zagreb. E-mail: skarlovi@pbf.hr
- Email: skarlovi@pbf.hr
- URL: http://www.pbn.hr/hr/casopis.html
- Izdavač:
Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Kačićeva 23, Zagreb 10000
http://www.pbf.hr
hdpbn@pbf.hr
- Upute za autore
- Impressum
Hrvatsko društvo za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam izdaje časopis pod nazivom “Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, odnosno engleskog naziva „Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition“. Časopis je znanstveno-stručni te pokriva u naslovu navedena znanstvena i stručna područja. Časopis izlazi kao dvobroj dva puta godišnje. Glavni urednik časopisa je izv.prof.dr.sc. Sven Karlović, zamjenik glavnog urednika je izv. prof. dr. sc. Filip Dujmić, te izvršna urednica prof. dr. sc. Ivana Rumbak. Uređivački odbor čine: Irena Barukčić Jurina, Tomislav Bosiljkov, Nikolina Čukelj Mustač, Filip Dujmić, Jasenka Gajdoš Kljusurić, Sven Karlović, Klara Kraljić, Mia Kurek, Deni Kostelac, Katarina Lisak Jakopović, Ksenija Markov, Ksenija Marković, Jasna Mrvčić, Ines Panjkota Krbavčić, Jelka Pleadin, Maja Repajić, Suzana Rimac Brnčić, Ivana Rumbak, Igor Slivac, Zvonimir Šatalić, Mario Ščetar, Marina Tomašević, Andreja Rajković (Faculty of Bioscience Engineering, University of Ghent, Ghent,Belgija), Rajko Vidrih (Biotechnical Faculty, University of Ljubljana, Ljubljana, Slovenija), Tarik Dizdarević (Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Sarajevu, Bosna i Hercegovina), Hami Alpas (Middle East Technical University, Ankara, Turska) Kao glasilo Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, časopis donosi i podatke o aktivnostima svojih odbora, podružnica i članova društva, te osim znanstveno-stručnih radova objavljuje i kratke članke o novostima iz struke, pregled novih knjiga, kao i pregled svih važnijih znanstveno stručnih događanja. Svi radovi koji pristignu u redakciju podliježu recenziji barem dva ugledna stručnjaka iz određenog područja. INDEKSIRANOST: EBSCO-HOST CAB Abstracts (SVE BAZE) FSTA (Food Science and Technology Abstracts) DOAJ (Directory of Open Access Journals) PROQUEST JOURNAL SEEK ULRICH'S INDEX COPERNICUS OPEN J-GATE NEWJOUR THE KNOWLEDGE NETWORK HRČAK (Portal hrvatskih znanstvenih časopisa)
- Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, svi radovi, jednostruko slijepa, dvostruka
- Prva godina izlaženja: 1.
- Učestalost izlaženja: 4
- Područja pokrivanja: Prehrambena tehnologija, Biotehnologija, Poljoprivreda (agronomija), Biotehničke znanosti
- Uključen u Hrčak: 29.03.2010.