Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam

logo Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam

Hrvatsko društvo za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam izdaje časopis pod nazivom “Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, odnosno engleskog naziva „Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition“. Časopis je znanstveno-stručni te pokriva u naslovu navedena znanstvena i stručna područja. Časopis izlazi kao dvobroj dva puta godišnje. Glavni urednik časopisa je prof. emeritus Damir Karlović, zamjenici glavnog urednika su prof. dr. sc. Branko Tripalo i prof. dr. sc. Jadranka Frece koja je i izvršni urednik. Uređivački odbor čine ugledni znanstvenici i stručnjaci, a časopis ima i međunarodni savjetodavni odbor koji broji devet uglednih znanstvenika iz Europe. Kao glasilo Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, časopis donosi i podatke o aktivnostima svojih odbora, podružnica i članova društva, te osim znanstveno-stručnih radova objavljuje i kratke članke o novostima iz struke, pregled novih knjiga, kao i pregled svih važnijih znanstveno stručnih događanja. Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam izlazi uz novčanu potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske. Svi radovi koji pristignu u redakciju podliježu recenziji barem dva ugledna stručnjaka iz određenog područja. INDEKSIRANOST: EBSCO-HOST CAB Abstracts (SVE BAZE) FSTA (Food Science and Technology Abstracts) DOAJ (Directory of Open Access Journals) PROQUEST JOURNAL SEEK ULRICH'S INDEX COPERNICUS OPEN J-GATE NEWJOUR THE KNOWLEDGE NETWORK HRČAK (Portal hrvatskih znanstvenih časopisa)

  • Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, svi radovi, jednostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 0.
  • Učestalost izlaženja: 4
  • Područja pokrivanja: Prehrambena tehnologija, Biotehnologija, Poljoprivreda (agronomija), Biotehničke znanosti
  • Uključen u Hrčak: 29.03.2010.