hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.59 No.1

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.59 No.1
Datum izdavanja: Ožujak 2009.

Objavljen na Hrčku: 20.03.2009.
Sadržaj Puni tekst
Koncentracija ureje u ovčjem mlijeku (str.3-10) hrvatskipdf 325 KB
Urea concentration in sheep’s milk (str.3-10) engleskipdf 291 KB
Darija Bendelja, Neven Antunac, Nataša Mikulec, Ivan Vnučec, Tomislav Mašek, Željko Mikulec, Jasmina Havranek
Izvorni znanstveni članak
 
Proizvodnja fermentiranih probiotičkih napitaka od permeata mlijeka obogaćenih retentatom sirutke i identifikacija prisutnih bakterija mliječne kiseline (str.11-19) hrvatskipdf 423 KB
Production of fermented probiotic beverages from milk permeate enriched with whey retentate and identification of present lactic acid bacteria (str.11-19)  
Andreja Leboš Pavunc, Josip Turk, Jasna Beganović, Jadranka Frece, Stjepan Mahnet, Slavko Kirin, Jagoda Šušković
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj laktuloze na rast i preživljavanje probiotičkih bakterija Lactobacillus acidophilus La-5 i Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 u rekonstituiranoj slatkoj sirutki (str.20-27)  
The influence of lactulose on growth and survival of probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in reconstituted sweet whey (str.20-27) engleskipdf 432 KB
Bojan Matijević, Rajka Božanić, Ljubica Tratnik
Izvorni znanstveni članak
 
Probiotičke bakterije u prevenciji i terapiji dijareje (str.28-32) hrvatskipdf 449 KB
Probiotic bacteria in prevention and treatment of diarrhea (str.28-32) engleskipdf 254 KB
Dubravka Samaržija, Milna Tudor, Tamara Prtilo, Iva Dolenčić Špehar, Šimun Zamberlin, Jasmina Havranek
Pregledni rad
 
Utjecaj zamjene koncentrata na farmi krava muzara (str.33-41)  
Effect of concentrate exchange on dairy farm (str.33-41) engleskipdf 275 KB
Marjan Janžekovič, Milan Repič
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj sheme AT kontrole mliječnosti na točnost procjene laktacijske količine mlijeka i sastava mlijeka (str.42-48) hrvatskipdf 225 KB
Effect of milk recording scheme on lactation milk yields prediction accuracy (str.42-48)  
Vesna Gantner, Sonja Jovanovac, Nikola Raguž, Drago Solić, Dragomir Kompan
Prethodno priopćenje
 
Utjecaj roka košnje travno-djetelinske smjese na kemijski sastav i kvalitetu fermentacije silaže (str.49-55) hrvatskipdf 234 KB
Effect of the maturity stage of grass at harvesting on the chemical composition of grass clover silage (str.49-55)  
Mladen Knežević, Marina Vranić, Goran Perčulija, Ivana Matić, Marija Teskera
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj roka košnje na gospodarska svojstva krmnog sirka Grazer N (str.56-64) hrvatskipdf 170 KB
The effect of cutting regime on economy properties of fodder sorghum Grazer N (str.56-64)  
Darko Uher, Zvonimir Štafa, Miljenko Konjačić, Mato Komesarović, Kristina Gršić, Gordana Županac
Izvorni znanstveni članak
 
Mogućnost primjene ultrazvuka visokog intenziteta u mljekarskoj industriji (str.65-69) hrvatskipdf 296 KB
Possibility of application high intensity ultrasound in milk industry (str.65-69)  
Zoran Herceg, Mladen Brnčić, Anet Režek Jambrak, Suzana Rimac Brnčić, Marija Badanjak, Irma Sokolić
Stručni rad
 
Utjecaj mlijeka, aditiva i tehnologije na kemijski sastav i senzorna svojstva sira Trapista (str.70-77) hrvatskipdf 182 KB
The influence of milk, additives and technology on the chemical composition and sensory properties of Trapist cheese (str.70-77)  
Anka Popović-Vranješ, Milan Krajinović, Radovan Pejanović
Stručni rad
 
Posjeta: 22.496 *