hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.60 No.4

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.60 No.4
Datum izdavanja: Prosinac 2010.

Objavljen na Hrčku: 22.12.2010.
Sadržaj Puni tekst
Utjecaj peptida i aminokiselina na formiranje arome sira (str.219-227) hrvatskipdf 464 KB
Influence of peptide and amino acids on the formation of cheese flavour (str.219-227)  
Nataša Mikulec, Ivan Habuš, Neven Antunac, Ljubinka Vitale, Jasmina Havranek
Pregledni rad
 
Karakterizacija bakteriocinogenih sojeva bakterija mliječne kiseline iz tradicionalnog slovenskog sira ‘Tolminc’ (str.228-236)  
Characterization of bacteriocinogenic strains of lactic acid bacteria from traditional Slovenian cheese ‘Tolminc’ (str.228-236) engleskipdf 468 KB
Aljoša Trmčić, Tanja Obermajer, Petra Mohar Lorbeg, Andreja Čanžek Majhenič, Bojana Bogovič Matijašić, Irena Rogelj
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj praška Spiruline platensis na mikrofloru jogurta i acidofilnog mlijeka (str.237-243)  
Influence of Spirulina platensis powder on the microflora of yoghurt and acidophilus milk (str.237-243) engleskipdf 610 KB
Metin Guldas, Reyhan Irkin
Izvorni znanstveni članak
 
Aflatoksin M1 u sirovom mlijeku i vezanje aflatoksina pomoću bakterija mliječne kiseline (str.244-251) hrvatskipdf 387 KB
Aflatoxin M1 in raw milk and binding of aflatoxin by lactic acid bacteria (str.244-251)  
Ksenija Markov, Jadranka Frece, Domagoj Čvek, Nikolina Lovrić, Frane Delaš
Izvorni znanstveni članak
 
Analiza varijabli koje utječu na mikrobiološkukvalitetu u proizvodnji svježeg sira (str.252-259) hrvatskipdf 560 KB
Analysis of variables that influence microbiological quality in fresh cheese production (str.252-259)  
Brankica Sobota Šalamon, Rajka Božanić, Jasminka Dobša
Izvorni znanstveni članak
 
Metode za ranu procjenu laktacijskog tijeka u holstein prvotelki (str.260-265)  
Methods for early prediction of lactation flow in Holstein heifers (str.260-265) engleskipdf 367 KB
Vesna Gantner, Klemen Potočnik, Krešimir Kuterovac, Ranko Gantner, Boris Antunović
Izvorni znanstveni članak
 
Procjena nutritivne vrijednosti cijele biljke bezlisnog tipa krmnog graška u produkciji mlijeka (str.266-272) hrvatskipdf 372 KB
Nutritive value assesment of wholesemi-leafless plant of forage type pea in milk production (str.266-272)  
Tihomir Čupić, Svetislav Popović, Ranko Gantner, Marijana Tucak, Rezica Sudar
Izvorni znanstveni članak
 
Čimbenici koji utječu na sadržaj kolesterola u mlijeku krava hranjenih konzerviranim krmivima TMR sustavom tijekom godine (str.273-279)  
Factors affecting the cholesterol content of milk of cows fed conserved feeds in a TMR system throughout the year (str.273-279) engleskipdf 381 KB
Nina Strzałkowska, Artur Jóźwik, Emilia Bagnicka, Józef Krzyżewski, Ross G. Cooper, Jarosław Olav Horbańczuk
Prethodno priopćenje
 
Senzorska procjena kvalitete napitaka na bazi sirutke (str.280-287)  
Sensory quality evaluation of whey-based beverages (str.280-287) engleskipdf 598 KB
Veronika Legarová, Lenka Kouřimská
Prethodno priopćenje
 
Kvaliteta sira trapista proizvedenog u hrvatskoj mljekari (str.288-298)  
Quality of Trappist cheese from Croatian dairy plant (str.288-298) engleskipdf 413 KB
Anđela Merćep, Slavko Kirin, Nevijo Zdolec, Željka Cvrtila Fleck, Ivana Filipović, Bela Njari, Mario Mitak, Lidija Kozačinski
Stručni rad
 
Posjeta: 19.900 *