hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.61 No.2

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.61 No.2
Datum izdavanja: Lipanj 2011.

Objavljen na Hrčku: 14.06.2011.
Sadržaj Puni tekst
Kobilje mlijeko: sastav i frakcije proteina u usporedbi s drugim vrstama mlijeka (str.107-113)  
Mare’s milk: composition and protein fraction in comparison with different milk species (str.107-113) engleskipdf 500 KB
Klemen Potočnik, Vesna Gantner, Krešimir Kuterovac, Angela Cividini
Pregledni rad
 
Utjecaj produženog skladištenja na mikrobiološku kvalitetu sirovog mlijeka (str.114-124)  
Effect of prolonged storage on microbiological quality of raw milk (str.114-124) engleskipdf 752 KB
Bogdan Perko
Izvorni znanstveni članak
 
Inaktivacija Enterobakterija u mlijeku ultrazvukom visokog intenziteta (str.125-134)  
Application of high intensity ultrasound treatment on Enterobacteriae count in milk (str.125-134) engleskipdf 725 KB
Edita Juraga, Brankica Sobota Šalamon, Zoran Herceg, Anet Režek Jambrak
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka na viskozitet otopina β-laktoglobulina (str.135-144)  
Effects of high hidrostatic pressure on the viscosity of β-lactoglobulin solution (str.135-144) engleskipdf 864 KB
Danijela Marjanović, Snežana Jovanović, Albert Baars, Miroljub Barać
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj inkubacijske temperature i koncentracije aflatoksina M1 u mlijeku na larve račića Artemia salina (str.145-153)  
Temperature-dose relationships with aflatoxin M1 in milk on the brine shrimp (Artemia salina) larvae (str.145-153) engleskipdf 717 KB
Lejla Duraković, Mihaela Blažinkov, Andrea Skelin, Sanja Sikora, Frane Delaš, Mirna Mrkonjić-Fuka, Katarina Huić-Babić, Sulejman Redžepović
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj enzimski hidrolizirane laktoze na fermentaciju i rast probiotičkih bakterija u sirutki (str.154-160)  
Impact of enzymatic hydrolyzed lactose on fermentation and growth of probiotic bacteria in whey (str.154-160) engleskipdf 579 KB
Bojan Matijević, Katarina Lisak, Rajka Božanić, Ljubica Tratnik
Prethodno priopćenje
 
Promjena udjela laktoze nakon fermentacije mlijeka različitim mikrobnim kulturama (str.161-167) hrvatskipdf 646 KB
Change of lactose content after milk fermentation using various microbial cultures (str.161-167)  
Ivana Vinko, Rajka Božanić, Željka Golem, Inga Kesner-Koren, Stjepan Mahnet
Prethodno priopćenje
 
Kemijska i teksturalna svojstva Hellim (Halloumi) sira na tržištu u Turskoj (str.168-174)  
Chemical and textural attributes of Hellim (Halloumi) cheese marketed in Turkey (str.168-174) engleskipdf 473 KB
Bülent Ergönül, Pelin Günç Ergönül, A. Kemal Seçkin
Prethodno priopćenje
 
Utjecaj kemijskog sastava ovčjeg mlijeka na kemijski sastav Livanjskog i Travničkog sira (str.175-181) hrvatskipdf 568 KB
Effect of chemical composition of sheep’s milk on the chemical composition of Livno and Travnik cheese (str.175-181)  
Amina Hrković, Aida Hodžić, Zlatan Sarić, Muhidin Hamamdžić, Mensur Vegara, Ermin Šaljić, Eva Juhas-Pašić
Stručni rad
 
Prisutnost inhibitornih tvari u sirovom mlijeku na području Crne Gore (str.182-187)  
Presence of inhibitory substances in raw milk in the area of Montenegro (str.182-187) engleskipdf 539 KB
Nikoleta Nikolić, Slavko Mirecki, Maja Blagojević
Stručni rad
 
Posjeta: 22.641 *