Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Senjski zbornik : prilozi za geografiju, etnologiju, gospodarstvo, povijest i kulturu

logo Senjski zbornik : prilozi za geografiju, etnologiju, gospodarstvo, povijest i kulturu

Senjsko muzejsko društvo i Gradski muzej Senj kontinuirano od godine 1965. objavljuju znanstveni časopis Senjski zbornik. Do sada je tiskano 48 svezaka u kojima su eminentni znanstvenici objavili svoje radove iz povijesti, kulture, književnosti, ekonomije, geografije i ostalih znanstvenih područja. Teme objavljenih radova prvenstveno su vezane uz grad Senj i njegovu okolicu, ali se tiču i šireg prostora istočne obale Jadrana i unutrašnjosti.

Prilozi se objavljuju na hrvatskom ili na jednom od svjetskih jezika.

Senjski zbornik autorima ne naplaćuje predaju, obrađivanje ni objavljivanje priloga. Sve troškove obrade i objavljivanja priloga snosi izdavač. Pristankom na objavljivanje autori daju časopisu pravo prvog objavljivanja u tiskanom te elektroničkom obliku.

Svaki se članak šalje na recenziju dvama recenzentima. U slučaju oprečnih recenzija, procijeni li Uredništvo potrebnim, članak se šalje i trećemu recenzentu. Na koncu Uredništvo donosi zaključnu ocjenu. Uredništvo ima pravo odbiti radove neadekvatne sadržajem ili vrijednošću bez recenzentskog postupka.

Članci objavljeni u Senjskom zborniku indeksirani su u bazama European Reference Index for the Humanities – ERIH PLUS, Slavic Humanities Index i CEEOL. Politika slobodnog pristupa časopisa indeksirana je u bazi SHERPA/RoMEO.

Osim na ovoj stranici časopis je dostupan i na mrežnim stranicama Gradskog muzeja Senj http://www.muzej-senj.hr/senjski-zbornik/.

Adresa redakcije i administracije: Senjsko muzejsko društvo, P. P. 86, 53270 Senj, e-mail: gradski.muzej.senj@gs.t-com.hr.

 • Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, svi radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
 • Prva godina izlaženja: 1965.
 • Učestalost izlaženja: 1
 • Područja pokrivanja: Književnost, Arheologija, Povijest, Humanističke znanosti, Etnologija i antropologija, Geografija
 • Uključen u Hrčak: 28.11.2007.
 • Prava korištenja:

  Senjski zbornik je časopis u otvorenom pristupu. Sadržaj časopisa u cijelosti je besplatno dostupan. Korisnici smiju čitati, preuzimati, kopirati, distribuirati, tiskati, pretraživati ili stavljati poveznice na materijal te mijenjati, preoblikovati i prerađivati materijal ili ga koristiti na druge zakonite načine, sve dok odgovarajuće citiraju izvornik, sukladno CC BY licenci.

  Radove objavljene u časopisu Senjski zbornik dozvoljeno je pohranjivati u institucijske i tematske repozitorije uz osiguravanje poveznica na web stranice časopisa i Hrčka.

  Časopis autorima ne naplaćuje objavu radova.


  This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.