Izvorni znanstveni članak
Proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji krajem srednjeg i ranog novog vijeka
Sabine Florence Fabijanec
; Odsjek za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU
Puni tekst: hrvatski pdf 1.440 Kb
str. 127-160
preuzimanja: 1.304
citiraj
APA 6th Edition
Fabijanec, S.F. (2013). Proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji krajem srednjeg i ranog novog vijeka. Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, 31 (-), 127-160. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/121320
MLA 8th Edition
Fabijanec, Sabine Florence. "Proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji krajem srednjeg i ranog novog vijeka." Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, vol. 31, br. -, 2013, str. 127-160. https://hrcak.srce.hr/121320. Citirano 10.05.2024.
Chicago 17th Edition
Fabijanec, Sabine Florence. "Proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji krajem srednjeg i ranog novog vijeka." Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 31, br. - (2013): 127-160. https://hrcak.srce.hr/121320
Harvard
Fabijanec, S.F. (2013). 'Proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji krajem srednjeg i ranog novog vijeka', Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, 31(-), str. 127-160. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/121320 (Datum pristupa: 10.05.2024.)
Vancouver
Fabijanec SF. Proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji krajem srednjeg i ranog novog vijeka. Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti [Internet]. 2013 [pristupljeno 10.05.2024.];31(-):127-160. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/121320
IEEE
S.F. Fabijanec, "Proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji krajem srednjeg i ranog novog vijeka", Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, vol.31, br. -, str. 127-160, 2013. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/121320. [Citirano: 10.05.2024.]
Sažetak
U radu se na temelju različitih izvora (od mletačkih upravnih mjera i dalmatinskih statutarnih odredbi te bilježničkih spisa i uvozno-izvoznih dozvola) prikazuje proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji u 15. i 16. st. Obrađuju se različiti aspekti, od tipologije i karakteristika proizvedenog sira, opsega proizvodnje i mjernog sustava, geografskog rasporeda stočarske proizvodnje do karakteristika i opsega lokalne i međunarodne trgovine sirom.
Ključne riječi
mliječni proizvodi; sir; kasni srednji vijek; rani novi vijek; Dalmacija; Italija; trgovina sirom
Hrčak ID:
121320
URI
https://hrcak.srce.hr/121320
Datum izdavanja:
30.12.2013.
Podaci na drugim jezicima:
francuski
Posjeta: 2.307
*