Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Bjelovarski kozji sir "Kozjak"

Slavko Kirin ; "Sirela", V. Sredice 11, 43000 Bjelovar
Dubravko Škorput
Antun Kitonić


Puni tekst: hrvatski pdf 578 Kb

str. 307-311

preuzimanja: 701

citiraj


Sažetak

U članku je opisana proizvodnja polutvrdog kozjeg sira "Kozjaka" u "Sireli" Bjelovar. Posebno je analiziran kemijski sastav kozjeg mlijeka i mješavine kozjeg i kravljeg mlijeka prije sirenja, a istraživan je i kemijski sastav sira tijekom zrenja kao i njegov utjecaj na randman sira. Rezultati tih analiza mogu poslužiti u standardizaciji proizvodnih normativa i organoleptičkih svojstava sira.

Ključne riječi

kozji sir; Kozjak

Hrčak ID:

108934

URI

https://hrcak.srce.hr/108934

Datum izdavanja:

1.10.1986.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.603 *