Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Usporedne vrijednosti suhe tvari mlijeka različitog porijekla dobivene gravimetrijski i po formuli Fleischmann-a

Božidar Maslovarić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Aly Hassan
Ivica Vujičić
Anka Popović-Vranješ


Puni tekst: hrvatski pdf 1.084 Kb

str. 250-256

preuzimanja: 706

citiraj


Sažetak

Ocjenjivanje kvalitete mlijeka na osnovu količine suhe tvari predstavljalo bi pravu ocjenu za njegovo vrednovanje na tržištu i cilj u selekciji krava. Dosada u oba slučaja to nije bilo. Mliječna mast kao jedna od komponenata suhe tvari uzimana je kao vrijednost za obračun i selekcijski cilj u govedarstvu.

Ključne riječi

mlijeko; suha tvar; određivanje

Hrčak ID:

109742

URI

https://hrcak.srce.hr/109742

Datum izdavanja:

1.11.1977.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.512 *