hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja

Gordana Niketić ; PKB OOUR PKB "Standard" - Padinska Skela
Stevo Marinković
Nevena Bubnja
Duško Marković

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 211-217 preuzimanja: 251* citiraj
APA 6th Edition
Niketić, G., Marinković, S., Bubnja, N. i Marković, D. (1983). Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja. Mljekarstvo, 33 (7), 211-217. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/116344
MLA 8th Edition
Niketić, Gordana, et al. "Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja." Mljekarstvo, vol. 33, br. 7, 1983, str. 211-217. https://hrcak.srce.hr/116344. Citirano 22.06.2021.
Chicago 17th Edition
Niketić, Gordana, Stevo Marinković, Nevena Bubnja i Duško Marković. "Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja." Mljekarstvo 33, br. 7 (1983): 211-217. https://hrcak.srce.hr/116344
Harvard
Niketić, G., et al. (1983). 'Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja', Mljekarstvo, 33(7), str. 211-217. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/116344 (Datum pristupa: 22.06.2021.)
Vancouver
Niketić G, Marinković S, Bubnja N, Marković D. Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja. Mljekarstvo [Internet]. 1983 [pristupljeno 22.06.2021.];33(7):211-217. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116344
IEEE
G. Niketić, S. Marinković, N. Bubnja i D. Marković, "Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja", Mljekarstvo, vol.33, br. 7, str. 211-217, 1983. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116344. [Citirano: 22.06.2021.]

Sažetak
Autori su ispitivali promjene sastava i nutritivne vrijednosti koje nastaju u kratkotrajno steriliziranom mlijeku s različitim sadržajem masti za vrijeme 60-dnevnog skladištenja. Istraživanjem su utvrdili izrazitije smanjenje sadržaja suhe tvari, te kalcija i fosfora, dok se je sadržaj ostalih sastojaka do konca promatranog perioda samo neznatno smanjio. Organoleptičkom i mikrobiološkom kontrolom utvrđena je ispravnost svih uzoraka nakon 60-dnevnog skladištenja.

Ključne riječi
kratkotrajno sterilizirano mlijeko; mliječna mast; promjena nutritivne vrijednosti; skladištenje

Hrčak ID: 116344

URI
https://hrcak.srce.hr/116344

[engleski]

Posjeta: 441 *