Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Proučavanje kemijskog sastava i fizičkih osobina dehidriranih mliječnih nusproizvoda

Mihajlo Ostojić ; Institut za mlekarstvo, Beograd
Miloš Pucarević


Puni tekst: hrvatski pdf 710 Kb

str. 323-327

preuzimanja: 818

citiraj


Sažetak

Autori su ispitivali kemijski sastav i neke fizičke osobine 5 uzoraka sirutkinog praha i uzorke praha od obranog mlijeka. Usprkos različitom sastavu uzoraka zbog njihovog različitog porekla smatra se da sirutkin prah ima visoku hranjivu vrijednost i da je pogodan za ljudsku i stočnu prehranu.

Ključne riječi

dehidrirani mliječni nusproizvodi; kemijski sastav; fizičke osobine

Hrčak ID:

116475

URI

https://hrcak.srce.hr/116475

Datum izdavanja:

2.11.1983.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.531 *