Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticum

Dimitrije Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 1.001 Kb

str. 209-214

preuzimanja: 472

citiraj

Puni tekst: srpski pdf 387 Kb

str. 209-214

preuzimanja: 420

citiraj


Sažetak

Prve čiste kulture u mljekarstvu upotrijebljene su u Danskoj kod proizvodnje maslaca. God. 1888. ih je Storch počeo preporučivati za zrenje sirovog vrhnja, a 1890. god. ih je prvi put primijenio i u proizvodnju maslaca iz pasteriziranog vrhnja.

Ključne riječi

kultivacioni supstrati; čiste kulture; Streptococcus thermophilus; Thermobacterium helveticum

Hrčak ID:

129001

URI

https://hrcak.srce.hr/129001

Datum izdavanja:

2.9.1956.

Podaci na drugim jezicima: srpski

Posjeta: 1.769 *