Skoči na glavni sadržaj

Prethodno priopćenje

Proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa

Lidija Kozačinski ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Željka Cvrtila Fleck ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Bela Njari ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Ana Shek Vugrovečki ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za fiziologiju i radiobiologiju , Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Miljenko Šimpraga ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za fiziologiju i radiobiologiju , Heinzelova 55, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 208 Kb

str. 552-557

preuzimanja: 1.104

citiraj


Sažetak

Meso i proizvodi od mesa smatraju se neophodnim za prehranu ljudi. Porast broja stanovništva, ekonomski rast i proširenje tržišta dovode
do povećanja potražnje za mesom i hranom životinjskog podrijetla. Promjene prehrambenih potreba i navika radi rasta prihoda
i demografske tranzicije, povećavaju potrebu za raznolikom hranom životinjskog podrijetla. Stoga je cilj ovog istraživanja bio tradicijski
uzgoj ovaca i janjadi dopuniti i unaprijediti inovativnim rješenjem kao što je to moguća proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa.
Proizvodnja treba biti prilagođena zahtjevima tržišta imajući u vidu pritiske konkurencije u ovom sektoru proizvodnje. Ovakvo istraživanje prvenstveno je usmjereno u pružanju alternativnih proizvoda sa zadaćom dopune asortimana potražnje zahtjevnijih potrošača.

Ključne riječi

janjeće meso; obarene kobasice

Hrčak ID:

152389

URI

https://hrcak.srce.hr/152389

Datum izdavanja:

20.12.2015.

Podaci na drugim jezicima: engleski njemački talijanski španjolski

Posjeta: 1.978 *