Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Uzgoj brokule

Sanja Fabek ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za povrćarstvo


Puni tekst: hrvatski pdf 864 Kb

str. 32-37

preuzimanja: 199

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 864 Kb

str. 36-36

preuzimanja: 1.299

citiraj


Sažetak

Svjetska proizvodnja brokule (Brassica oleracea L. var. italica) je u stalnom porastu zbog povećanog zanimanja za ovu namirnicu visoke hranidbene vrijednosti ali i dokazanog kemoprotektivnog djelovanja. U Hrvatskoj raznolikost klimatskih prilika pruža veliki potencijal za uzgoj brokule, te se odgovarajućim izborom kultivara, rokova uzgoja i proizvodnog područja može osigurati kontinuiranost opskrbe tržišta i prerađivačke industrije tijekom cijele godine.

Ključne riječi

brokula; hranidbena vrijednost; kemoprotektivno djelovanje; uzgoj

Hrčak ID:

164078

URI

https://hrcak.srce.hr/164078

Datum izdavanja:

13.6.2008.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.010 *