Agronomy journal, Vol. 42 No. 5, 1980.
Original scientific paper
RAZVOJNE TENDENCIJE I POSTIGNUTI REZULTATI U PERADARSTVU SR HRVATSKE
Stjepan Meknić
; "POLJODOBRA" Zagreb
Abstract
Meso peradi i jaja, kao i prerađevine koje se od njih izrađuju osobito su kvalitetni i traženi artikli u prehrani stanovništva. Nagli porast proizvodnje omogućio je brzo povećanje potrošnje mesa peradi i jaja. U SR Hrvatskoj je od 1961. do 1977. povećana proizvodnja mesa peradi s 19 tisuća na 66 tisuća tona, a jaja s 319 mln. kom na 938 mln. kom. Grubo se može računati da je potrošnja u Republici porasla za blizu tri puta. Uspješan dosadašnji razvitak proizvodnje i potrošnje bio je moguć zahvaljujući organizaciji društvenog peradarstva na industrijskim osnovama, sposobnom kadru koji je znalački ovladao procesima proizvodnje i prerade, kao i jasnoj koncepciji razvoja koja je dobila punu podržku od društveno -političkih organa i kreditnih organizacija.
Keywords
Hrčak ID:
166128
URI
Publication date:
18.11.1980.
Visits: 1.209 *