hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

UTJECAJ HRANIDBE NA PROIZVODNE POKAZATELJE I KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA

Zlatko Janječić   ORCID icon orcid.org/0000-0001-9161-024X ; Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu životinja, Zagreb, Hrvatska
Jasna Pintar ; Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu životinja, Zagreb, Hrvatska
Dalibor Bedeković   ORCID icon orcid.org/0000-0002-7418-3968 ; Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu životinja, Zagreb, Hrvatska
Nikolina Lugarić ; Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu životinja, Zagreb, Hrvatska

Puni tekst: hrvatski, pdf (73 KB) str. 25-32 preuzimanja: 208* citiraj
APA 6th Edition
Janječić, Z., Pintar, J., Bedeković, D. i Lugarić, N. (2016). UTJECAJ HRANIDBE NA PROIZVODNE POKAZATELJE I KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA. Krmiva, 58 (1), 25-32. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/180197
MLA 8th Edition
Janječić, Zlatko, et al. "UTJECAJ HRANIDBE NA PROIZVODNE POKAZATELJE I KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA." Krmiva, vol. 58, br. 1, 2016, str. 25-32. https://hrcak.srce.hr/180197. Citirano 25.10.2020.
Chicago 17th Edition
Janječić, Zlatko, Jasna Pintar, Dalibor Bedeković i Nikolina Lugarić. "UTJECAJ HRANIDBE NA PROIZVODNE POKAZATELJE I KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA." Krmiva 58, br. 1 (2016): 25-32. https://hrcak.srce.hr/180197
Harvard
Janječić, Z., et al. (2016). 'UTJECAJ HRANIDBE NA PROIZVODNE POKAZATELJE I KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA', Krmiva, 58(1), str. 25-32. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/180197 (Datum pristupa: 25.10.2020.)
Vancouver
Janječić Z, Pintar J, Bedeković D, Lugarić N. UTJECAJ HRANIDBE NA PROIZVODNE POKAZATELJE I KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA. Krmiva [Internet]. 2016 [pristupljeno 25.10.2020.];58(1):25-32. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/180197
IEEE
Z. Janječić, J. Pintar, D. Bedeković i N. Lugarić, "UTJECAJ HRANIDBE NA PROIZVODNE POKAZATELJE I KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA", Krmiva, vol.58, br. 1, str. 25-32, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/180197. [Citirano: 25.10.2020.]

Sažetak
Proizvodnja kunića u svijetu bilježi stalan porast. Kunići se uzgajaju za različite namjene, a prvenstveno za meso i za krzno odnosno vunu. Sve češći je uzgoj kunića kao kućnih ljubimaca. Poželjna kakvoća mesa kunića i randman postižu se suvremenom organizacijom i tehnologijom tova. Cilj ovog rada je prikazati utjecaj hranidbe na proizvodne pokazatelje i kvalitetu mesa tovnih kunića. Meso, kao glavni proizvod proizvodnje kunića, dragocjen je izvor animalnih bjelančevina u ljudskoj prehrani te je stoga izvršen velik broj istraživanja koja su za cilj imala istražiti utjecaj hranidbe na poboljšanje kvalitete i karakteristike mesa. Pravilna i potpuna hranidba, obogaćena raznim dodacima, djeluje pozitivno na zdravlje, konverziju hrane i ostvaruje veće dnevne priraste kunića u tovu i ima velik utjecaj na organoleptička svojstva i kvalitetu mesa kunića.

Hrčak ID: 180197

URI
https://hrcak.srce.hr/180197

[engleski]

Posjeta: 372 *