Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Emulgatorske soli

Marijan Katalenić ; Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Rockefellerova 7, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 333 Kb

str. 45-51

preuzimanja: 3.067

citiraj


Sažetak

Moderna prehrambena industrija proizvodi hranu koja zbog tehnološke obrade, transporta, čuvanja i nuđenja na prodaju mora sadržavati prehrambene aditive. Uporaba aditiva u nekoj hrani određena je funkcionalnim djelovanjem aditiva, dodanom količinom i dopuštenosti uporabe s obzirom na vrstu hrane, a sve u skladu s točno određenim pravilima. Emulgatorske soli, fosfatni i polifosfatni aditivi su uobičajeni aditivi u mesnoj industriji čija uporaba često namjeno ili nenamjerno prelazi granicu tehnološke nužnosti.

Ključne riječi

emulgatorske soli; fosfatni; polifosfatni aditivi

Hrčak ID:

21217

URI

https://hrcak.srce.hr/21217

Datum izdavanja:

15.7.2004.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 3.951 *