Stručni rad
Suvremena proizvodnja polutrajnih suhomesnatih proizvoda
Zdravko Đermanović
Sažetak
U radu je opisan cjelokupni tehnološki postupak proizvodnje određenih polutrajnih suhomesnatih proizvoda, a posebna pažnja je posvećena primjeni suvremenih tehnoloških postupaka injektiranja, tambliranja i termičke obrade u automatskim termo-dimnim komorama.
U zaključku su usporedno prezentirane prednosti proizvodnje polutrajnih suhomesnatih proizvoda pomoću suvremenih tehnoloških postupaka u odnosu na klasične i to: drastično skraćenje procesa salamurenja, značajno povećanje roka održivosti, prirast na startnu masu, umjesto visokog kala, bolja organoleptička svojstva: boja, konzistencija, miris, a naročito okus (slanost i sočnost), niža kalorijska vrijednost, produktivnost, ekonomičnost i rentabilnost na zavidnoj visini.
Ključne riječi
polutrajni suhomesnati proizvodi; injektiranje; tambliranje
Hrčak ID:
22464
URI
Datum izdavanja:
15.12.2006.
Posjeta: 10.481 *