Skoči na glavni sadržaj

Sažetak sa skupa

Trendovi higijene i tehnologije namirnica kao sastavnice veterinarskog javnog zdravstva

Mirza Hadžiosmanović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Branimir Mioković ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Željka Cvrtila ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Nevijo Zdolec ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 4.376 Kb

str. 20-32

preuzimanja: 1.260

citiraj


Sažetak

Trendovi u “Higijeni i tehnologiji namirnica” kao sastavnice veterinarskog javnog zdravstva u RH u predstojećem razdoblju određeni su s nekoliko bitnih čimbenika. Oni prije svega ovise o ukupnom okviru pristupanja Hrvatske Europskoj uniji kroz usklađivanje i nadopunu postojećih propisa te kompatibilnoj organizaciji veterinarske službe. Navedeni propisi samo su početak u provedbi veoma obimnih legislativnih i organizacijskih promjena na području zaštite zdravlja i ekonomskih interesa potrošača. Posebno se to odnosi na područje veterinarskih propisa i predstojeću organizaciju veterinarsko-sanitarnog nadzora. Trendovi nadalje ovise i o ukupnim čimbenicima uvjetovanim masovnom proizvodnjom hrane za tržište, edukaciji veterinarskih stručnjaka i njihovoj spremnosti da se suoče s novim opasnostima za zdravlje ljudi i životinja, te o ukupnom odnosu veterinarske struke prema novim znanstvenim i stručnim izazovima.

Ključne riječi

Hrčak ID:

22584

URI

https://hrcak.srce.hr/22584

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.882 *