Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Trapist

Matej Markeš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 270 Kb

str. 4-6

preuzimanja: 635

citiraj


Sažetak

Podsirivanje mlijeka za trapist vršimo kod 28-32°C. Sirila dodajemo toliko da grušanje traje pola sata. Temperatura podsirivanja zavisi o raznim okolnostima od kojih su najutjecajnije kiselost mlijeka i temperatura zrenja sira u podrumu. Ako je mlijeko kiselije (ljeti), siri se kod nižih temperatura nego zimi kad je manje kiselo. Ako je temperatura kod koje sir zori u podrumu viša, treba siriti kod više temperature, a zrno sušiti bolje, nego ako je temperatura podruma niža.

Ključne riječi

trapist; sirenje mlijeka

Hrčak ID:

50337

URI

https://hrcak.srce.hr/50337

Datum izdavanja:

12.4.1952.

Posjeta: 1.208 *