Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Zašto mlijeko treba hladiti momentalno nakon mužnje

Jeremija Rašić ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 388 Kb

str. 127-131

preuzimanja: 1.678

citiraj


Sažetak

Mlijeko je veoma hranjiva namirnica ne samo za čovjeka, već i za sva ostala živa bića. Prema tome i mikroorganizmi, kao najsitnija živa bića, koja se golim okom ne mogu vidjeti, nalaze u mlijeku izvanrednu hranljivu podlogu za svoj rast i razvoj.

Ključne riječi

mlijeko; mužnja; hlađenje

Hrčak ID:

57654

URI

https://hrcak.srce.hr/57654

Datum izdavanja:

2.6.1957.

Posjeta: 2.347 *

accessibility

closePristupačnostrefresh

Ako želite spremiti trajne postavke, kliknite Spremi, ako ne - vaše će se postavke poništiti kad zatvorite preglednik.