Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Ispitivanje kvalitete sireva s plavom plijesni mjerenjem elektroprovodljivosti

Ljerka Marija Lalić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Nada Ciković
Branka Magdalenić


Puni tekst: hrvatski pdf 849 Kb

str. 329-336

preuzimanja: 472

citiraj


Sažetak

Promjene elektroprovodljivosti tokom skladištenja m,ogu dati sliku o kvaliteti i trajnosti sira. Određivana je provodljivost sireva s plavom plijesni različitih serija proizvodnje tokom skladištenja pri temperaturi 281 K (8 °C) kroz vrijeme od tri mjeseca. Elektroprovodljivost u sirevima s plavim plijesnima – roquefortu i gorgonzoli - bila je u korelaciji s organoleptičkom provjerom.

Ključne riječi

sirevi s plavom plijesni; kvaliteta; mjerenje elektroprovodljivosti

Hrčak ID:

96439

URI

https://hrcak.srce.hr/96439

Datum izdavanja:

3.11.1985.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.342 *