Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Mikrobiološki pokazatelji održivosti bijelog sira za brzu potrošnju

Stojanka Mitić ; Institut za mlekarstvo, Beograd
Marija Vujković
J. Seči


Puni tekst: hrvatski pdf 557 Kb

str. 211-214

preuzimanja: 438

citiraj


Sažetak

Djelovanjem tehnološko-tehničkih, ekonomskih i komercijalnih faktora došlo je do naglog uspona proizvodnje i potrošnje sitnog sira. Kod nas se svezi kravlji punomasni sitan sir proizvodi na području Vojvodine, gdje se konzumira ne samo neposredno, nego i u kombinacijama sa raznim povrćem, suhim grožđem, a naročito služi za pripremanje kolača.

Ključne riječi

bijeli sir; beli sir; održivost; mikrobiološki pokazatelji

Hrčak ID:

96873

URI

https://hrcak.srce.hr/96873

Datum izdavanja:

2.9.1975.

Posjeta: 1.037 *