Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Trapist - II. Organoleptička kvaliteta

Dimitrije Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Branka Rajšić


Puni tekst: hrvatski pdf 1.006 Kb

str. 323-330

preuzimanja: 435

citiraj


Sažetak

Sistemom ocjenjivanja do 20 točaka prikazane su organoleptičke karakteristike 134 tržišnih uzoraka sira trapista iz 1978. i 1979. god. Izvršena je komparacija sa kvalitetom 134 trapista i 629 sireva uopće, ocijenjenih u periodu 1965. do 1975. god. U kvalitetnim klasama (E, I i II) nalazi se 50-57 % trapista. Kvaliteta je vrlo varijabilna.

Ključne riječi

sir; trapist; organoleptička kvaliteta

Hrčak ID:

97116

URI

https://hrcak.srce.hr/97116

Datum izdavanja:

2.11.1980.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 913 *