Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 29.06.2023.
  • Objavljen na Hrčku: 13.07.2023.

Sadržaj

Puni tekst

Poboljšanje mikrobiološke ispravnosti borovnica pomoću polimernih nanočestica s timolom (str. 151-159)

Syarifah Ab Rashid, Woei-Yenn Tong, Chean-Ring Leong, Wen-Nee Tan, Chee-Keong Lee, Mohd Razealy Anuar, Siew-Hway Teo, Siti Khalida Abdull Lazit, Jun-Wei Lim, Nur Amiera Syuhada Rozman
Prethodno priopćenje


Prethodna obrada biljnih stanica enzimima radi ekstrakcije ulja (str. 160-178)

Hanna Vovk, Kwankao Karnpakdee, Roland Ludwig, Tamara Nosenko
Pregledni rad


Kako različiti sastojci i dodaci utječu na proizvodnju i biološku aktivnost medovine? (str. 179-190)

Larissa Simão, Bruna Rafaela da Silva Monteiro Wanderley, Michelly Pontes Tavares Vieira, Isabel Cristina da Silva Haas, Renata Dias de Mello Castanho Amboni, Carlise Beddin Fritzen-Freire
Pregledni rad


Lišće biljke Ficus deltoidea utječe na oksidacijski stres, homeostazu proteina i ubikvitin-proteasom sustav u jetrenim stanicama izloženim djelovanju masnih kiselina (str. 191-201)

Noor Nazirahanie Abrahim, Norhaniza Aminudin, Puteri Shafinaz Abdul-Rahman
Izvorni znanstveni članak


Pregled primjene eteričnih ulja i biljnih ekstrakata kao konzervansa i prirodnih antioksidansa u mesu i mesnim prerađevinama (str. 212-225)

Gabriela Aguiar Campolina, Maria das Graças Cardoso, Alex Rodrigues-Silva-Caetano, David Lee Nelson, Eduardo Mendes Ramos
Pregledni rad


Pojavnost gena koji reguliraju biosintezu folata u bakterijama mliječno-kiselog vrenja izoliranih iz različitih izvora (str. 226-237)

Fenny Amilia Mahara, Lilis Nuraida, Hanifah Nuryani Lioe, Siti Nurjanah
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj dodatka brašna od brakteja banane (Musa spp.) na miševe hranjene hranom s velikim udjelom masnoća (str. 238-249)

Isabela Rezende Ferreira, Valfredo de Almeida Santos Junior, Édina Caroline Ferreira Almeida, Felipe Francisco Bittencourt Junior, Ariany Carvalho dos Santos, Virginia Demarchi Kappel Trichez, Elisvania Freitas dos Santos, Mariana Manfroi Fuzinatto, Priscila Neder Morato
Izvorni znanstveni članak


Istraživanje primjenjivosti metode detekcije SARS-CoV-2 virusa i njegove pojavnosti u hrani i pakiranju hrane (str. 250-258)

Zdenko Mlinar, Deni Kostelac, Ivančica Kovaček, Ana Klobučar, Vanja Tešić, Vedran Prahin, Jadranka Frece
Prethodno priopćenje


Utjecaj dodatka mikroalge Chlorella vulgaris svježem siru na povećanje njegove hranjive vrijednosti, te na njegov sastav, strukturu i senzorsku prihvatljivost (str. 259-270)

Rita Lousada Falcão, Valentina Pinheiro, Cátia Ribeiro, Isabel Sousa, Anabela Raymundo, Maria Cristiana Nunes
Izvorni znanstveni članak


Posjeta: 3.845 *