Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 07.03.2024.
  • Objavljen na Hrčku: 07.04.2024.

Sadržaj

Puni tekst

Utjecaj komercijalne proteaze Flavourzyme i alkalne proteaze na strukturu i alergijski učinak proteina Ara h 1 iz kikirikija (str. 4-14)

Erlian Shu, Shuo Wang, Xiangxiang Kong, Xiaodong Sun, Qiaoling Yang, Qin Chen, Bing Niu
Izvorni znanstveni članak


Putrescin regulira melanogenezu moduliranjem transkripcijskog faktora MITF u stanicama melanoma miševa B16F1 (str. 15-25)

Natchanok Talapphet, Moon-Moo Kim
Izvorni znanstveni članak


Sinteza pirodekstrina i maltodekstrina iz škroba makala (Xanthosoma yucatanensis), otpornog na djelovanje enzima (str. 26-34)

Enrique Barbosa-Martín, Enrique Sauri-Duch, Luis Chel-Guerrero, Luis Cuevas-Glory, Víctor Moo-Huchin, David Betancur-Ancona
Prethodno priopćenje


Procjena kakvoće ploda novog hibrida pomela i slatke naranče te njegova molekularna karakterizacija pomoću genetskih biljega specifičnih za kiselost (str. 35-48)

Raushan Kumar, Nimisha Sharma, Anil Kumar Dubey, Radha Mohan Sharma, Shruti Sethi, Gyan Prakash Mishra, Sandeep Mathur, Hatkari Vittal, Mukesh Shivran, Neha Sharma
Izvorni znanstveni članak


Kakvoća tjestenine bogate vlaknima, obogaćene prahom kore lubenice različitih veličina čestica (str. 59-71)

Dien Quang Long, Thi Mien Trieu, Thi Thu Tra Tran, Nu Minh Nguyet Ton, Van Viet Man Le
Izvorni znanstveni članak


Flan s dodatkom pulpe i praha açaí bobica kao funkcionalna hrana s probiotikom Lacticaseibacillus rhamnosus HN001: fizikalno-kemijska svojstva, preživljavanje probiotika, senzorska prihvatljivost i percepcija potrošača (str. 72-77)

Paulyne Tolentino Anselmo, Beatriz Cardoso Sabino, Carla Prado Rosolém, Márcia Simoni de Melo Rodrigues, José Renato Silva, Karla Bigetti Guergoletto, Tatiana Colombo Pimentel, Carina Moro Benis, Wilma Aparecida Spinosa, Giselle Nobre Costa
Kratko priopćenje


Optimiranje postupka inkapsulacije ulja kikirikija u kompleksu proteina i polisaharida uz pomoć sušenja potpomognutog mikrovalovima (str. 78-88)

Sachin S. Bhuva, Navnit K. Dhamsaniya, Gopal V. Marviya
Izvorni znanstveni članak


Razvoj integriranog bioprocesnog sustava za proizvodnju bioetanola i arabitola iz rezanaca šećerne repe (str. 89-101)

Mario Novak, Nenad Marđetko, Antonija Trontel, Mladen Pavlečić, Zora Kelemen, Lucija Perković, Vlatka Petravić Tominac, Božidar Šantek
Izvorni znanstveni članak


Kauzalni modeli obrade podataka o kakvoći hrane pomoću umjetne inteligencije (str. 102-109)

Želimir Kurtanjek
Izvorni znanstveni članak


Učinak zamjene masti u goveđim okruglicama hidrogelom maslinovog ulja (str. 110-118)

Recep Palamutoğlu, Cemal Kasnak, Buket Özen Ünaldı, Sabire Duman, Ayşegül Türk Baydır
Izvorni znanstveni članak


Tubular Cellulose Composite as a Vehicle for the Development of Meat Products with Low Nitrite Content (str. 119-126)

Athanasia Panitsa, Theano Petsi, Maria Kanellaki, Athanasios A. Koutinas, Panagiotis Kandylis
Prethodno priopćenje


AI in Scholarly Communication (str. 127-129)

Zrinka Pongrac Habdija
Ostalo


Posjeta: 1.132 *