Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 31.12.2024.
  • Objavljen na Hrčku: 14.01.2025.

Sadržaj

Puni tekst

Quince Powder Increases Antioxidant Activity and Probiotic Survival in Yoghurt (str. 415-424)

Şenay Burak Çınar, Gülfem Ünal, Gülşah Çalışkan Koç, Safiye Nur Dirim, Ayşe Sibel Akalın
Izvorni znanstveni članak


Kompatibilnost mješavina integralnog pšeničnog brašna s brašnom od ostalih vrsta žitarica za razvoj funkcionalne hrane (str. 425-448)

Amani Weerarathna, Matara Arahchige Jagath Wansapala
Pregledni rad


Varijacije nutritivne kakvoće nusproizvoda prerade devet kultivara organski uzgojenih jabuka (str. 449-457)

Elisabeta Elena Popa, Laurentiu Mihai Palade, Violeta Alexandra Ion, Andreea Barbu, Oana Crina Bujor, Vlad Ioan Popa, Paul Alexandru Popescu, Amalia Carmen Mitelut, Mihaela Cristina Draghici, Mihaela Geicu-Cristea, Mona Elena Popa
Izvorni znanstveni članak


Antifungalni učinak ekstrakta kore cimeta na fitopatogenu gljivu Fusarium sporotrichioides (str. 458-464)

Katarina Martinko, Eni Mioč
Prethodno priopćenje


Promjene aktivnosti polifenolne oksidaze, udjela antioksidanasa i fenola u kori mangostina uslijed blanširanja (str. 465-479)

Giroon Ijod, Nur Izzati Mohamed Nawawi, Rabiha Sulaiman, Noranizan Mohd Adzahan, Farooq Anwar, Ezzat Mohamad Azman
Izvorni znanstveni članak


Ekstrakcija proteina slanutka potpomognuta ultrazvukom i njihova funkcionalna i tehnološka svojstva (str. 488-500)

Emine Aytunga Arik Kibar, Özlem Aslan
Izvorni znanstveni članak


Fizikalno-kemijska svojstva nadomjestka riži dobivenog od sago brašna i kukuruznog brašna te obogaćenog brašnom crnookog graha i obranim mlijekom u prahu (str. 501-511)

Noer Abyor Handayani, Siswo Sumardiono, Aprilina Purbasari, Alfan Fatir Fatikah, Imam Muda Alhakim
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj namakanja u otopinama limunske kiseline i natrijevog klorida na strukturu te fizikalno-kemijska, toplinska i reološka svojstva brašna iz gomolja biljke porang (Amorphophallus muelleri Blume) (str. 512-524)

Lia Ratnawati, Novita Indrianti, Nok Afifah, Riyanti Ekafitri, Enny Sholichah, Dewi Desnilasari, Woro Setiaboma, Dita Kristanti, Achmat Sarifudin
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj parametara sušenja i ekstrakcije potpomognute mikrovalovima na prinos eteričnog ulja sorte Lippia adoensis koseret (str. 525-537)

Bethlehem Worku, Nurelegne Shibeshi, Jong-Bang Eun, Youngmo Yoon
Izvorni znanstveni članak


Ultrazvuk i termosonikacija kao obećavajuće tehnologije za obradu biljnih napitaka (str. 538-552)

Dalia M. Sotelo-Lara, Genaro G. Amador-Espejo, Diego F. Álvarez-Araiza, Alondra K. Cordero-Rivera, Karla G. Millán-Quintero, Rocío Campos-Vega, Rita M. Velázquez-Estrada
Pregledni rad


Acknowledgement (str. 553-555)


Zahvala


Posjeta: 2.719 *

accessibility

closePristupačnostrefresh

Ako želite spremiti trajne postavke, kliknite Spremi, ako ne - vaše će se postavke poništiti kad zatvorite preglednik.