Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

POTICANJE RASTA BROJLERA DODAVANJEM POLIZYMA® U SMJESE ZA TOV

Gordana Kralik ; Poljoprivredni fakultet, Osijek, Republika Hrvatska
Čedo Bogdanić ; "Krka", Novo Mesto, Slovenija
Alenka Malenšek ; "Krka", Novo Mesto, Slovenija
Ivica Biuklija ; PPK "Đuro Salaj", Valpovo, Republika Hrvatska
Katica Canecki


Puni tekst: hrvatski pdf 1.349 Kb

str. 223-228

preuzimanja: 229

citiraj


Sažetak

Polizym® preparati pospješuju probavu i razgradnju kompleksnijih molekula hrane na jednostavnije i time utječu i na efikasniju pretvorbu hranjivih tvari u tjelesna tkiva. lstraživan je utjecaj dodavanja enzimatskih preparata pod trgovačkim naizivima Polizym®, Polizym®-G i Polizym®-BX na proizvodnju mesa tovnih pilića. Biološka učinkovitost dodanih enzima očitovana je povoljnijim tovnim i klaoničkim značajkama (živa masa, konvezija, klaonička masa) pokusnih u odnosu na kontrolnu skupinu pilića. Ekonomskom analizom potvrđena je opravdanost dodavanja Polizyma®, Polizyma®- G i Polizyma®-BX u smjese za tovne piliće.

Ključne riječi

Hrčak ID:

164907

URI

https://hrcak.srce.hr/164907

Datum izdavanja:

23.10.1994.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 958 *