Skoči na glavni sadržaj

Ostalo

Higijenski i tehnološki aspekti proizvodnje tradicionalnih fermentiranih kobasica u Istarskoj županiji, Hrvatska

Bratulić1 M. orcid id orcid.org/0000-0001-7821-8964 ; Pol Reginex, Pazin
Cukon N. ; Ministarstvo poljoprivrede RH
Cvrtila Fleck Ž ; Ministarstvo poljoprivrede RH
Njari B. ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, Zagreb, Croatia
Kozačinski L. orcid id orcid.org/0000-0002-7534-7362 ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, Zagreb, Croatia


Puni tekst: hrvatski pdf 157 Kb

str. 445-448

preuzimanja: 485

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 144 Kb

str. 477-480

preuzimanja: 247

citiraj


Sažetak

U seoskim domaćinstvima na području Istre proizvode se različite vrste tradicionalnih mesnih proizvoda među koje se ubrajaju i kobasice.
Istarske kobasice su osobite kakvoće i vrijednosti te sastavni dio kulturne baštine Istre. U ovome radu opisan je proces proizvodnje istarskih
kobasica u tradicionalnim i kontroliranim uvjetima te njihove senzorne i fizikalno-kemijske karakteristike.

Ključne riječi

istarska kobasica, tradicionalna proizvodnja

Hrčak ID:

165026

URI

https://hrcak.srce.hr/165026

Podaci na drugim jezicima: španjolski engleski njemački talijanski

Posjeta: 1.243 *